Aktivni kiseonik za lice i sjajni razlozi da ga koristite

Znate li da aktivni kiseonik za lice dezinfikuje kožu, revitalizuje ćelije, pospešuje cirkulaciju? Evo sjajnih razloga da postane saveznik vaše lepote.

Zamislite budućnost u kojoj će se sve bolesti lečiti samo kiseonikom. Za kožu koja se bori protiv starenja, umora, toksina i raznih nepravilnosti, budućnost je već počela.

Tečni kiseonik je preparat koji može biti od višestruke koristi u službi lepote kože i kose,  nije skup i lako se primenjuje.

Ako ste ikada izašli u šetnju pošto je oluja protutnjala vašim krajem, sigurno ste se osećali veoma prijatno. Primetili ste da nekako posebno miriše posle oluje sa munjama i gromovima. Ovaj prelepi osećaj lakoće i blaženstva stvara u nama ozon.

Ozon je alotropska modifkcija kiseonika. Usled električnog pražnjenja u prirodi se oslobađaju velike količine O3.

Jeste li pomislili da bi ozon ili aktivni kiseonik mogao činiti dobro i vašoj koži?

Pa, mogao bi. A evo i detalja.

Šta je aktivni kiseonik?

Ozon je u stvari oblik kiseonika koji u svom molekulu sadrži tri atoma (O3). Nastaje kada ultraljubičasta svetlost ili električna varnica prođu kroz vazduh ili kiseonik O2. Ovo je otrovan gas koji stvara slobodne radikale. Međutim, kada se oksidacija primeni na štetne mikrobe izazivače bolesti i infekcija raznih vrsta veoma je korisna jer ih oksidiše tj. ubija na mrtvo.

Ozon se koristi u terapeutske svrhe kao dezinficijent i oksidativno  sredstvo.

Aktivni kiseonik  koji koristimo za negu, je ozonirana tečnost koja se u koncentraciji od 5% koristi spolja, a kao 0,05% kao rastvor za unutrašnju primenu.

aktivni kiseonik za lice

S obzirom na to da je izuzetno reaktivan molekul i da deluje na nivou ćelije, to jest ćelijske membrane, efikasan je u borbi protiv mnogobrojnih bolesti koje su posledica nakupljanja toksina u organizmu i nastaju zbog stresa, pušenja, nepravilne ishrane, alkoholizma…

Aktivni kiseonik za lice je tečnost sa jakim dezinfekcionim dejstvom. Ima višestruku primenu zahvaljujući tome što vrlo efikasno uništava sve gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, viruse i gljivice. Štiti od zaraza, ubrzava cirkulaciju i osvežava umornu kožu. Koristi se u dermatologiji, kozmetici, stomatologiji, hirurgiji i opštoj medicini. Najčešće se koristi kao odlično rešenje protiv raznih vrsta akni.

Aktivni kiseonik se koristi u hiperbaričnim komorama i međutim pošto je ovaj tretman veoma skup i nije lako dostupan, za potrebe nege lica i kose koristimo tečni rastvor aktivnog kiseonika.

Blagodeti tečnog kiseonika za lice i lepotu

Retko ko se od nas može pohvaliti besprekornim tenom, a dame koje ga imaju znaju da iza blistave kože lica stoji dosta truda. Svaka ima neku svoju tajnu.

Naša poznata youtuberka Sara Stanković nam je otkrila svoju kojom se u potpunosti rešila bubuljica . Iako ne uključuje kiseonik i njena metoda je efikasna i prirodna. Želite da znate kako je ona očistila kožu i rešila se masne kože i bubuljica zauvek? Onda pročitajte njeno iskustvo koje se nalazi na ovom linku:  https://minutzamene.com/sara-stankovic-bubuljice/

Možda je upravo tečni kiseonik karika koja nedostaje u vašoj nezi lica.

On se sastoji od ozona koji ima odlične efekte na kožu jer sadrži tri umesto dva atoma kiseonika što ga čini aktivnim.

Aktivni kiseonik za lice dubinski čisti i dezinfikuje kožu. On pored toga stimuliše obnavljanje površinskog sloja kože, potpomaže zarastanje ranica i ožiljaka od bubuljica i kožu čini otpornijom na iritacije i crvenilo koji su izazvani spoljašnjim uticajima.

Tečni kiseonik ima anti-age efekat a redovnom upotrebom koža izgleda dosta mlađe. Posle samo nekoliko dana upotrebe aktivnog kiseonika koža lica postaje elastična i dobija svež i zdrav izgled.

Upotreba ovog proizvoda za negu nema neželjena dejstva. Primena je veoma jednostavna. Natopite pamučni tufer tečnošću i pređite njime preko očišćenog lica. Ako koristite aktivni kiseonik u spreju, još je jednostavnije: pošto ste se umili i obrisali, naprskajte lice iz sprej bočice i pustite da se osuši.

Aktivni kiseonik protiv akni i bubuljica

Želite da se oslobodite akni i bubuljica na licu ?

Preporučujemo vam da koristite aktivni kiseonik za lice 4 puta dnevno i to ovako:

Naprskajte problematične zone tečnim kiseonikom a zatim preko stavite sterilnu gazu koju ste takođe navlažili aktivnim kiseonikom i ostavite da deluje 20 minuta. Po isteku ovog vremena ne nanosite nikakvu kremu ili proizvod  za negu na lice.

Posle nekoliko dana zapazićete da se bubuljice povlače, a nove se ne pojavljuju.

Ovaj tretman daje izvrsne rezultate,jer tečni ozon dezinfikuje kožu to jest ubija sve mikrobe koji pomešani sa sebumom i mrtvim ćelijama kože začepljuju pore i izazivaju upalni proces u vidu bubuljica. Uklonivši sve nepoželjno sa kože tečni kiseonik pospešuje i cirkulaciju u krvnim sudovima neposredno ispod kože pa koža izgleda podmlađeno što zapravo i jeste jer se brže regeneriše.

Za redovnu dnevnu negu dovoljno je na lice naneti tečni kiseonik dva puta dnevno. Ukoliko postoji problem sa aknama, bubuljicama i mitiserima duplirajte broj ponavljanja.

Mana ovog načina nege je što vam za lepo lica ipak treba i ona kozmetika koja hidrira kožu, a to nakon spreja nije preporučljivo. Ovako dolazi do isušivanja bubuljica i to je super, ali ostatak kože pati.

Alternativa tome može biti preparat za bubuljice na biljnoj bazi koji ne isušuje, nego balansira sebum u koži lica i može biti deo svakodnevne nege, kako one preventivne tako i samog tretmana. U tom kontekstu, najbolji se pokazao Aknolin set za lice.

Znajući za tu manu isušivanja lica, stručnjaci su smislili sledeće…

Hijaluronska kiselina u kombinaciji sa aktivnim kiseonikom

Obavezan sastojak mnogih anti-age preparata je hijaluronska kiselina. Ona zaustavlja proces starenja i podmlađuje kožu, a deluje tako što održava optimalnu vlažnost kože.

Kombinacija aktivnog kiseonika sa hijaluronskom kiselinom je veoma efikasnan tretman protiv bora, za regeneraciju,epitelizaciju i hidrataciju kože.

Postoje brojni preparati za negu lica u kojim se kombinuju ova dva važna sastojka. Tečni kiseonik iz formule je jedinstven transporter koji isporučuje nutritijente do ćelija kože. U kontaktu sa određenim enzimima u koži, tečnost se pretvara u gas koji prodire u ćelije . Ovaj proces radi kao brza mikro masaža koja ispira toksine i nečistoće, istovremeno pospešuje efikasniju apsorpciju hranljivih materija. Rezultat je izbalansirana, zdravija koža.

Hijaluronska kiselina, koja ima sposobnost da apsorbuje 1000 puta veču količinu vlage od sopstvene težine, popunjava kožu i redukuje pojavu finih linija na licu kao što su bore oko očiju. Ova jedinstvena kombinacija dva izuzetna sastojka je zaista vredna formula i oružje protiv starenja, ali i kada je nega protiv akni u pitanju.

Aktivni kiseonik uklanja ožiljke

Na mestu bubuljice zna da ostane grozan modar ožiljak koji nikako da zaraste a i kada zaraste koža još dugo ne uspeva da povrati svoju prirodnu boju na tom mestu. U pitanju su fleke od bubuljica .

Ukoliko ste neoprezno cedili bubuljice problem može biti još gori. Treba nam preparat koji dezinfikuje i regeneriše kožu, brzo i lako se primenjuje, ne ostavlja tragove, ne masti lice….

Aktivni kiseonik za lice nam je ovde od velike pomoći.

Tečni kiseonik zaustavlja krvarenje i sprečava ponovno otvaranje rana. On umiruje iritirani deo kože oko ožiljka ( najčešće se radi o ožiljcima od bubuljica), dezinfikuje ga od mikroba, stimuliše zarastanje ranice i obnavlja kožu nakon što je ožiljak zarastao.

Tretman lica aktivnim kiseonikom

Hteli mi to ili ne ideal lepog lica diktiraju dame sa crvenog tepiha. Ono što mi vidimo je sjaj i besprekoran ten. Svaka od žena kojim se divimo ima neku svoju beauty tajnu. Među njihovim tajnim adutima se neretko nalaze i tretmani aktivnim kiseonikom.

U skorije vreme su ovi tretmani postali dostupni i u našim beauty centrima.

Koža je organ i potrebno joj je da diše, da dobija kiseonik i nutritijente da bi bila zdrava.

Koža koja pati od nedostatka kiseonika izgleda mrtvo, bora se i često otečena od nakupljenih metaboličkih otpada i toksina.

Kako starimo tako se smanjuje broj kapilara koji kožu snabdevaju kiseonikom.Godine, štetni spoljašnji uticaji, pušenje i stres doprinose spuštanju nivoa kiseonika u koži.

Koža koja se pravilno snabdeva kiseonikom postaje živahna zadržava mladalački sjaj, zato je neobično važno da izbegnete faktore koji deoksigenizuju kožu i koristite aktivni kiseonik svakodnevno.

Kako se koristi aktivni kiseonik za lice kod kuće?

Tečni kiseonik možete koristiti kod kuće na nekoliko različitih načina.

tečni kiseonik za lice

  • Kao ovlaživač koji obnavlja, pročišćava i hidrira uspavanu kožu lica.
  • U borbi protiv akni aktivni kiseonik čini čuda.
  • Tečni kiseonik pomaže kod problematičnih, zapušenih pora koje temeljno čisti i dezinfikuje.
  • Glivične infekcije lica mogu dovesti do neprijatnog crvenila i fungalnih akni. Prskanje lica aktivnim kiseonikom će dezinfikovati kožu i rešiti problem.

Uvek imajte aktivni kiseonik za lice kod kuće. Ukoliko izlazite naprskajte lice i sačekajte dok se ne osuši. Potom bez ispiranja lica pristupite šminkanju.

Kada ostajete kod kuće i odvojite više vremena za ličnu negu ili ako lečite bubuljice, akne ili mitisere naprskajte očišćeno lice pa ga prekrijte gazom koju ste takođe navlažili tečnim ozonom. Ova obloga se drži na licu 20-30 minuta.

Za normalnu negu dva ponavljanja dnevno, za problematičnu kožu 4 ponavljanja u toku dana do izlečenja problema.

Aktivni kiseonik leči perut

Najčešći uzrok pojave peruti su bakterijske i gljivične infekcije koje mogu da se prošire toliko da perut preraste i u seboroični dermatitis.

Tečni ozon dezinfikuje kožu glave i stabilizuje njen narušen kvalitet. Upotrebom aktivnog kiseonika, koža vlasišta se regeneriše, smanjuju se iritacije i vlasište postaje otpornije. Aktivni kiseonik pospešuje cirkulaciju u koži glave , folikuli dobijaju više hrane i kiseonika, kosa brža raste, folikuli su zdraviji.

Upotreba je jednostavna, naprskate vlasište i ostavite da deluje pola sata. Ukoliko ne izlazite, ne treba ispiranje, neka ostane do sledećeg pranja kose.

Za i protiv aktivnog kiseonika za lice

Kako ne  postoji niša što jedemo, pijemo i čime se negujemo što u poslednje vreme nije izazvalo oprečne stavove tako ćete se sigurno sresti sa tvrdnjom da hiperbarična komora koja ima dokazano regenerativni efekat na ceo organizam pa tako i na kožu nije isto što i prskati se tečnim kiseonikom. Naime na taj način se koža ne može snabdeti dodatnom količinom kiseonika.

S druge strane, previše kiseonika dovodi do nastajanja toksičnog kiseonika u vidu slobodnih radikala.

Kao i u drugim situacijama, na vama je da odlučite.

Taj ludi novi svet

U svetu je proizvedena naprava – facijalna mašina za kiseonik. Njeni proizvođači tvrde da uduvavanjem kiseonika pod pritiskom na lice tretman ima isti efekat kao hiperbarična komora i da daje slične reultate. Ovo nismo provereili ali logično je da tokom ovog tretmana mašina ne stvara istinske uslove nalik onim u hiperbaričnoj komori. Moguće je da je korisno, uostalom i kada izađete u dugu šetnju vaše lice se osveži ali svakako ne očekujte čudo ukoliko budete u prilici da isprobate ovo čudo tehnike.

Tretman započinje enzimskim pilingom koji lagano greje kožu, pročišćava je, skida mrtve ćelije s površine i olakšava put aktivnim sastojcima. Slede masaža i ručna limfna drenaža lica koje imaju za cilj pobuđivanje svih tkiva i ubrzavanje cirkulacije. Relaksacija i uživanje se podrazumevaju.

Na ovako  pripremljenu kožu nanose se odabrani mezoterapijski kokteli, a potom pod snažnim pritiskom čestice čistog kiseonika bombarduju kožu i utiskuju u dublje slojeve sastojke koktelaa koncentracija kiseonika je precizno dozirana da kožu prokrvi i bolje ishhrani – što je od presudnog značaja za tretmane kiseonikom, jer preterana količina kiseonika može dovesti do oksidativnog stresa i izazvati kontraefekat.

Sledeći korak je hidratacija i ishrana kože maskom sa algama i maslinama koja čini kožu baršunastom i mekom. Koža se u ovoj fazi tretmana odmara, upijajući supstance iz maske. Istovremeno, preko lica se stavlja providna kupola u koju ulazi kiseonik. Pravilnim i dubokim disanjem tokom narednih pet minuta vaše telo dobiće infuziju čistog kiseonika, osetiće se krepko i sveže, a vaš organizam će dobiti snažan podsticaj detoksikaciji.

Aktivni kiseonik i ulje čajevca

Kombinacija tečnog kiseonika i esencijalnog ulja čajevca se koristi kao tretman lica sklonog aknama.

Mešavina aktivni kiseonik i čajno drvo dezinfikuje i hrani kožu a takođe uklanja ožilke od bubuljica.

Stavite gazu na lice a onda preko isprskajte mešavinom koju ćete staviti u sprej bočicu. Najbolje je da ulje čajevca prosto dodate u bocu tečnog kiseonika. Gaza se stavlja na lice kako bi se efekat dejstva produžio.

Najbolji aktivni kiseonik za lice: preparati i cena

Pošto ne postoji jedan jedinstveni preparat ovog tipa, za kraj vam dajemo i spisak onih najboljih koji se mogu pronaći kod nas.

  • Akvabent aktivni kiseonik. Sadrži aktivni kiseonik 0,04% i pročišćenu vodu. Cena mu je oko 500rsd za 200 ml
  • Oksigen sprej. Još jedan čist aktivni kiseonik u spreju. Cena mu je od 380 rsd – 450 rsd za 200 ml
  • Maxlab aktivni kiseonik sa srebrnom vodom. Cena mu je oko 380 rsd
  • Prevent point active oxygen – cena mu je oko 515 rsd
  • Deverra farm aktivni kiseonik sa hijaluronskom kiselinom – cena 589. Od istog brenda možete naći kombinacije aktivni kiseonik i čajno drvo i aktivni kiseonik i lavanda.

Da li ste već probali aktivni kiseonik za lice? Kakvi su vaši utisci? Ostavite ih u komentaru.

Read More