Beauty trikovi koji će vam pomoći da uštedite novac

Kada nam ponestane novca, šminka ili manikir poslednji su nam na pameti, ali uz male promene navika i uz pomoć ovih trikova, ne moramo se odreći malih omiljenih rituala.

Pramenovi

Osim što za svaku novu frizuru koja uključuje pramenove moramo da provedemo sate u salonu, češće ćemo ga posećivati ako su boje više kontrastne. U vidu štednje pametnije je da izabrati pramenove koji su bliži prirodnoj boji kose pa će se manje videti izrastak. I pažljivo odaberite šampon, jer neki od njih sadrže hemijske spojeve koji skidaju boju.

Grudnjaci

Spadaju među najčešće nošene i prane komade u ženskom ormaru. Ali ako ih perete u mašini za veš, može se dogoditi da se žice izvrnu, a tkanina će se sigurno brže istrošiti. Stoga se preporučuje da ih perete u mlakoj vodi i ne sušite na radijatoru zato što će jaka toplota oštetiti elastična vlakna.

Manikir

Odlazak u salon je skup. Najlakše ćete uštedeti ako sve obavite kod kuće, ali i u tom slučaju postoje trikovi da manikir traje što duže. Pre nego što počnete sa lakiranjem, nokti moraju da budu potpuno suvi i čisti kako bi se lak dobro primio. Ako ste nokte čistili acetonom, operite ruke vodom i zatim ih dobro osušite. Iako se nakon nekog vremena čini da je lak za nokte suv, zapravo mu treba 12 sati da se stvrdne do kraja pa u tom periodu izbegavajte kvašenje ruku i poslove tog tipa.

Mejkap

Jedno britansko istraživanje je pokazalo da žene tokom života minimalno potroše preko 9,5 miliona funti na kozmetiku. Mogli biste da uštedite nešto od tog novca ako pažljivo nanosite šminku. Tako, na primer, za nanošenje pudera ili senke nemojte koristiti sunđer, već četkice budući da one manje upijaju. Isto tako nemojte “pumpati” četkicu u maskaru, jer će se tako pre osušiti. Dovoljno je samo da je zavrnete pri vađenju.

Izvor: Tportal.hr
N.R.

(No Ratings Yet)

 Loading …