BEZ BOLA I BRIJANJA: Evo domaće PASTE za uklanjanje dosadnih DLAČICA!

Uklanjanje dlačica može biti zamorno, bolno ili dosadna procedura za svaku ženu na Zemlji, a naročito ako efekti nisu ono što očekujete, to može biti i prilično frustrirajuće.

Ipak, otkrićemo drevni metod uklanjanja kose na potpuno bezbolan način! Ova tehnika će vam pomoći da uklonite dlake.

Kurkuma je snažan korijen koji čini ukusnim dodatkom karirima, i čorbica, ali sadrži antioksidant poznat kao curcumin. Kurkum pomaže smanjenju zapaljenja, borbi protiv bakterija i održavanju zdravlja kože. Najbolje od svega, kurkuma može ozbiljno smanjiti rast dlake.

Možete je koristiti bilo u sirovom ili prahu, u zavisnosti od dostupnosti u vašem gradu. Ako lokalni supermarketi to ne prenose, pretražite prodavnice orijentalnih prehrambenih proizvoda da biste pronašli prah.

Za ovaj lijek ćete trebati:

Kukuruzni prah
Sezamovo ulje
Gram brašna

Smjesi kašike kurkume u prahu dodajte jednaku količinu gramskog brašna i dobro miješajte. Sipajte ulje dok ne dobijete gustu pastu. Koristeći prste, nanijeti pastu na područja sa neželjenom dlakavošću.

Neka se smjesa osuši i stoji oko 30 minuta prije ispiranja toplom vodom. Operite nježno da biste se riješili paste. Ovo možete ponoviti jednom nedeljno.