Čarobna moć refleksoterapije

Foto: Profimedia

Ovo je poseban vid tretmana refleksnih zona na stopalima. Svetski putnici rado spominju Tajland i čarobne ruke masera kojima su se prepustili. Na stopalima ima više od 7.000 nervnih završetaka, koji su  grupisani u zone i predstavljaju ogledalo čitavog tela.

“Na stopalima se nalaze refleksne zone svakog našeg organa, tako da maser na osnovu promene boje, zadebljanja ili bolne osetljivosti može zaključiti gde postoji problem, u kom delu tela i kom organu. Pošto se ovom čarobnom tehnikom izbacuje višak mokraćne kiseline iz tela, ona uvek započinje i završava se stimulacijom refleksnih zona bubrega, mokraćnih kanala i bešike. Da bi se poboljšalo ispiranje bubrega, posle tretmana je obavezno popiti pola litra tople vode i to po proceduri detoksikacije: tri velika gutljaja, pauza od 20 minuta, tri gutljaja pa opet pauza, sve dok se ne popije cela količina vode”, kaže Peđa Filipović, učitelj i kreator masaže i velnes koncepta.

Sve o šijacu masaži pročitajte ovde.

Kada se ne preporučuje: Budite obazrivi jer se refleksoterapijskom tehnikom može pokrenuti kamen iz žučne kesice ili iz bubrega, pa se nikako ne primenjuje na klijentima s tim problemom ili ako postoji zapaljenski proces bubrega. Ne preporučuje se ni trudnicama ni maloj deci, niti u slučaju kožnih i gljivičnih zapaljenja stopala.

Vesna Stanimirović