Da li biste išle kod frizera koji vas šiša sekirom?

Da, dobro ste pročitali. Frizer Danil Istomin iz grada Novosibirsk u Rusiji, postao je poznat po veoma neobičnoj metodi šišanja mušterija.

Naime, on navodi kako je šišanje sekirom jednostavna metoda, za koju nije potrebno ništa više od korišćenja osnova geometrije.

Popularnost je stekao zahvaljujući tome što je video u kojem sekirom šiša kosu ženi u restoranu prikazan na televiziji. U svom salonu ima drvenu površinu na kojoj klijent položi svoju glavu kako bi Danil imao dobar pristup kosi. Nakon grubog šišanja, prelazi na finese i na kraju završava frizuru koristeći sprejeve i preparate, poput običnih frizera.

Inače, Danil se nije prvi dosetio ove zastrašujuće tehnike šišanja. Tokom 30ih i 40ih godina prošlog veka, bilo je sasvim uobičajeno da se kosa krati sekirom. Doduše, ne iz istih razloga, jer su ranije tim činom pokazivali kvalitet, oštrinu i preciznost sekire potencijalnim kupcima.

Danil nije jedini frizer koji koristi sekiru, njegov brazilski kolega koristi sekiru i čekić!

Žene su često spremne da podnesu razne neprijatnosti za lepotu i svi se slažemo da su danas hrabrije nego ikad, ali ipak, da li biste se usudili da probate nešto ovako ekstremno?!