Da li ste čuli za čudotvornu tumansku ikonu Presvete Bogorodice? Veruje se da pomaže parovima koji nemaju decu: „Nekoliko meseci kasnije dogodilo se čudo“

Životne priče

Kažu da ko se sa verom pomolio pred ikonom Majke Božije, bio je uslišan, bez obzira koje vere bio. Mnogi si svedočili da je Bogorodica na ikoni pomerala ruku, a među njima i sveštenik Spomenko, a Branko je svedočio o čudu koje je zadesilo njega i njegovu suprugu…

M.K.  |  Izvor: Prva  |  

.

Na samo 9 km od Golubca, mesta gde je Dunav najširiji u celom svom toku, nalazi se Manastir Tumane. Po predanju, zadužbina Miloša Obilića, neposredno pred Kosovski boj, jedan je od najpoznatijih manastira u Srbiji, jer se veruje da su s pomoću Svetog Zosima i Svetog Jakova čuda moguća. A da li ste čuli za čudotvornu ikonu Majke Božije, koja pomaže onima koji žele decu, ali ne uspevaju da ih dobiju, a koja se takođe nalazi u manastiru? Čudotvorna ikona Bogorodice nalazi se u Manastiru Tumane od 1936. godine. Nju su doneli Ruski monasi i smestili su je u Ruskom konaku. Međutim, nekoliko godina kasnije ona je ukradena i vraćena, a kradljivce su stigle strašne posledice!

Takođe, mnogi tvrde da su videli kako je Majka Božija pomerala ruku na ikoni, a među onima koji o tome svedoče je i sveštenik Spomenko.

Ipak, ono po čemu je ova ikona najčuvenija jeste verovanje da pomaže da parovi koji nemaju decu, dobiju porodo nakon što se pred njom pomole.

Svoju priču sa gledaocima Exploziva podelio je Branko. On i njegova supruga su od mati igumanije Serafime čuli da se u starom ruskom konaku nalazi ikona Presvete Bogorodice Kurske koja pomaže „bezdetetnim parovima“.

Supruga i ja smo se klečeći pomolili pred ikonom Presvete Bogorodice.

„Nismo prišli zato što je to tako trebalo, nego zato što sam verovao, verovao sam da može da pomogne, vapio sam da pomogne. Nekoliko meseci kasnije dogodilo se čudo.“ – ovo je samo početak Brankove ispovest. Detaljnije o čudu koje je zadesilo njegovu porodicu, ali i detalje vezane za čudotvornu ikonu, saznajte u video-prilogu:

Read More