Da li ste ikada probali PRAVILO 7-7-7 u ljubavnim vezama? To je moćna strategija za održavanje zdravog odnosa!

Ljubav i seks

Pravilo 7-7-7 može imati pozitivan uticaj na sve oblasti života, od porodice preko posla do zdravlja.

Izvor: Ženski magazin  |  

Ilustracija Foto: Look Studio/Shutterstock

Ilustracija Foto: Look Studio/Shutterstock

.

Svi smo u nekom trenutku životu bili zaljubljeni i uzbuđeni, a već sledećeg stagniramo u vezi u kojoj nas sve što druga osoba radi nervira. Naravno, možda nam je samo dosadno. Na kraju krajeva, ako nismo u ranim 20-im, svakodnevni užurbani život nas guta i naši odnosi su na klizavom terenu.

Bez obzira da li ste u dugoj vezi ili u novoj romansi, briga o njoj je kao briga o bašti ili kućnom ljubimcu. Potrebna je stalna pažnja da bi opstala. Ovde dolazi pravilo 7-7-7 – jednostavna, ali moćna strategija za održavanje vatre u vezi.

Šta je pravilo 7-7-7?

Taktika 7-7-7 je poput mape puta za vašu vezu. Dizajnirana je da osigura da vi i vaš partner nastavite da gradite i jačate svoju vezu. Radi se o proceni kvalitetnog vremena koje provodite zajedno u različitim intervalima: jednom u 7 dana, 7 nedelja i 7 meseci.

Zakazivanje svakih 7 dana

Kada vaš svakodnevni život uključuje decu, porodicu, posao, hobije, potrebu da neko vreme budete sami, sigurno je da je malo teško naći vremena za partnera. Zato pravilo 7-7-7 počinje s nedeljnom obavezom – jedan sastanak na svakih 7 dana. Ne morate da radite ništa veliko, dovoljna je čak i šetnja do bioskopa ili sat vremena u omiljenoj radnji. To je vaša šansa da pobegnete od svakodnevice i usredsredite se na ono u šta ste se uopšte zaljubili.

Mala ekskurzija svakih 7 nedelja

Na svakih 7 nedelja planirajte vikend s voljenom osobom. To je prilika da pobegnete iz svog uobičajenog okruženja i zajedno podelite nova iskustva. Iskoristite ovo vreme da se zbližite sa svojim partnerom i otkrijete da li nešto nije u redu sa vašom vezom, kako se oseća i gde se svako od vas nalazi u braku ili vezi.

Velika avantura: duži odmor svakih 7 meseci

U našim užurbanim životima, imati čemu da se radujemo kao par je kao dašak svežeg vazduha. Pravilo 7-7-7 predlaže planiranje produženog odmora svakih sedam meseci. To nije samo beg – to je prilika da zajedno krenete u veliku avanturu, jačajući svoju vezu i stvarajući duboka sećanja.

Pravilo 7-7-7 u vezama je više od običnog rasporeda – to je posvećenost rastu i vitalnosti vaše veze. Odvajajući vreme svakih sedam dana, sedam nedelja i sedam meseci, osiguravate da vaša veza ili brak ostanu jaki, živahni i puni ljubavi. Isto pravilo bi moglo da funkcioniše u prijateljstvu, ali i u radnom okruženju – ako se primenjuje u logičnom kontekstu i uz konsultacije sa ostalim članovima tima.

Read More