Da li ste isprobali ampule protiv peruti? Evo šta je to!

Da li ste isprobali ampule protiv peruti? Evo šta je to!

Autor: Ivana Stojanović

Ampule protiv peruti su jedan od efikasnijih načina borbe protiv ove neugodnosti, možda inovativan, ali veoma učinkovit. „Radi”, što bi rekli mladi. Pročitajte sve što vas zanima o ovom metodu uklanjanja peruti i procenite da li je ovaj način dobar i za vas.

Šta su ampule protiv peruti?

Čuli ste da, kada neko ima perut, pokušava da koristi svašta kako bi se iste rešio. Jedna od inovativnijih metoda svakako jesu ampule protiv peruti. To su flašice od po 6 do 10 ml koje sadrže u sebi koncentrisane aktivne sastojke koji se bori protiv nepravilnosti koje se mogu stvoriti na koži glave.

Koncentrati ampula protiv peruti su veoma intenzivni i u sebi sadrže sve što bi trebalo da sadrži dobar proizvod za kosu i kožu.

Napravljene pre svega na biljnoj bazi, od rastavića, korena čička, koprive, vitamina, ricinusovog ulja, nevena, kamilice ili mentola, ovaj proizvod je dobar za vas, pre svega zato što u sebi ne sadrži konzervanse, silikone i parabene koji mogu štetiti koži glave.

Vlasilan šampon za kosu

Negujući sastojci čine da se koža glave očisti, ali takođe utiču na to da kosa bude mekana, sjajna i zdrava, pošto negujući sastojci oblažu vlas i štite je.

Saznajte ovde kako još možete postići da imate lepu i hidriranu kosu.

Kako deluju ampule protiv peruti?

One deluju tako što se aktivni sastojci, utrljani u kožu glave osuše i tu ostanu, pošto in ne ispiramo, do sledećeg pranja.

Negujući sastojci biljaka štite i hrane kosu, smiruju upalu čija posledica jeste stvaranje peruti u kosi. Prirodna ulja blagotvorno deluju na teme, čisteći ga od nepotrebnih gljivica, a održavaju opstanak onih gljivica koje se nalaze na koži glave, a koje su važne za dobro funkcionisanje i balans u vašoj kosi.

Nisu agresivne, ne iritiraju dodatno kožu, posle njih možete nastaviti da negujete kosu na uobičajen način. Odsustvo štetnih sastojaka čini ovaj proizvod bezbednim za korišćenje.

Upotreba ampula protiv peruti

ampule protiv peruti upotreba

Ovaj proizvod se nanosi na suvu ili prosušenu kosu, kod najvećeg broja proizvođača je tako, i to što se sadržaj jedne ampule sipa na dlan i onda utrlja u kožu glave i ne ispirate. Ovo aplikovanje ima svojih prednosti i mana. Prednosti su što u jednom tako malom proizvodu imate sve što vam je neophodno da bi se skalp očistio. Naravno, nije dovojno naneti ampulu samo jedanput, preporučuje se duže korišćenje.

Pored ampula za perut, postoje i druge ampule za kosu.

Sa druge strane, pošto je u tečnom stanju, ampula može delimično da vam se prospe i pitanje je da li ćete uspeti tako malu količinu da utrljate na svako problematično mesto na koži glave. Oni koji su uigrani, svakako će uspeti, dok će na početku verovatno biti prosipanja. Ako vam frizer bude radio tretman, onda bojazni nema.

U tom smislu je ponekad lakše i praktičnije kada se koriste uobičajeni proizvodi za kosu, pošto je njegova upotreba standardnija i uigranija.

Irena imala je veliki problem sa peruti. Ona je sa nama podelila svoje iskustvo. Borba je bila duga i mučna dok nije našla proizvod koji je promenio njen život za sto osamdeset stepeni. Kako je ona u tome uspela, šta je uradila, i kako se i vi možete rešiti peruti, možete pročitati na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu/.

Ipak, ako želite da isprobate nove stvari, nećete se pokajati ni kada su ampule protiv peruti u pitanju. Možda malo neuobičajeniji metod od standardnih, ali ga vredi isprobati. Nove stvari nam u životu donose lepotu novog iskustva, ali i korist u vidu rešavanja problema.

Ampule protiv peruti vs. šampon protiv peruti

Potrudićemo se da vam ukažemo na prednosti i mane korišćenja ampula za kosu, u odnosu na šampon. Možda nekome pomogne da donese neku odluku.

Pre svega, saznajte sve o šamponima protiv peruti i kako oni deluju.

Ampule se u odnosu na šampon teže pronalaze, pošto dobre prirodne šampone možete naći svuda, lako su dostupni. Što se tiče nanošenja, već smo pomenuli da nam je praktičnije da koristimo šampon za kosu, pošto je njegova upotreba uobičajenija. Ampulu treba znati utrljati u kosu, što je, složili smo se, usled male ambalaže, ponekad prava umetnost.

Iako ampula ima jako dejstvo, vi je morate upotrebljavati u dužem periodu, dok slično deluje i šampon, rezultati su vidljivi posle nekoliko pranja. Tako da je vremenski raspon korišćenja bilo kog od ovih proizvoda identičan. Problem peruti zahteva permanentnu i dugu borbu.

Ovde pročitajte kojim se još uspešnim načinima možete rešiti peruti.

Iako ponekad ampula i posle vrlo malo pranja može da da dobre rezultate, početna pobeda može se pretvoriti u poraz, ako sa tretmanom ne nastavite.

U tom smislu i ampule protiv peruti zahtevaju upornost i predano korišćenje, na duge staze. Isti je slučaj i sa šamponom. Šampon treba koristiti u dužem vremenskom periodu, do potpunog čišćenja kože glave, pošto ne želimo da nam se problem vrati.

I cena je na strani šampona protiv peruti, pošto ampule spadaju u skuplje proizvode za kosu, a dobre, prirodne i neškodljive šampone za kosu možete naći po jako povoljnim cenama. Na mesečnom, i ako hoćete, godišnjem nivou, ušteda je zagarantovana.

Na ovom linku možete pronaći ultimativni vodič kroz vrste šampona.

Ampule protiv peruti iskustva

Vlasilan šampon za kosu

Neke od korisnica izuzetno su zadovoljne ampulama protiv peruti. One su odlična stvar za one koji hoće instant rešenja. Ponekad ih treba koristiti i duže, ali je svakako njihov kvalitet u tome što posle malog broja tretmana, dolazi do boljitka. Prenosimo vam njihova iskustva u celini.

Marina

Prvi put sam za ampule protiv peruti čula od svoje frizerke. Kako redovno idem na pranje i feniranje kose, ona je prva utvrdila da mi se suva perut pojavila u kosi, iako nikada nisam imala tih problema. Preporučila mi je neke šampone, a kako nisam bila ažurna da ih redovno koristim, pošto puno radim i nisam tip koji može te stvari da isprati, ona je odlučila da na meni primeni efiksno sredstvo. To su bile ampule protiv peruti koje mi je utrljavala posle pranja kose. Posle svega dva stavljanja, više me nije svrbela glava, a dosadna suva perut je nestala. Ako mi se ponovi problem, znam način kako da ga rešim.

Senka

Koristila sam neke ampule protiv peruti, pre nekoliko godina, ne mogu da im se setim imena sada. Uopšte mi nisu pomogle. Jeste da je kosa posle njih mekana i lepa, ali meni je perut i dalje ostala u kosi. To je moje iskustvo. Jednostavno se nije poklopilo.

Teodora

Drugarica je, videći da se mučim sa čestim iritacijama kože glave, odlučila da me obraduje sredstvom koje je njenoj majci pomoglo. Ampule protiv peruti sam dobila u pakovanju od šest komada i iskreno, bila sam skeptična, da li će to da mi pomogne. Naročito je skepsu izazivala mala količina, ambalaža u koju su spakovane ampule je minijaturna. No, ne kažu za džabe da se „otrov“ pakuje u malim bocama. Dovoljno da deluje. Nisam se otrovala. Naprotiv.Posle tih šest flašica, moja koža glave je bila preporođena. Jedan veliki plus za njih, svakome bih ih preporučila.

Marijana

Vau! Kakav proizvod! Toliko lep miris. Meni je posle njih moja kosa kao slama bila kao svila, a pomogle su mi i u otklanjanju peruti. Praktikujem da ih stavljam u proleće ili jesen, kada je prelazan period, tada mi koža glave poludi, a one je veoma brzo i efikasno smire.

Ampule protiv peruti – cena

Malopre smo u poređenju sa šamponom, pomenuli da cena ovih ampula veća u odnosu na dobre i kvalitetne šampone. Ona varira od brenda do brenda. Interesantno je da manji brendovi još uvek nisu ampule protiv peruti uvrstile u svoje proizvode, dok velike kuće imaju u svojoj ponudi ovaj sjajni proizvod.

Cene se kreću od 1200 dinara, za četiri ampule od po 10 ml, preko 2200 dinara za šest ampula od po 10 ml, do 5400 dinara za 10 ampula od po 6 ml. Preporučuje se upotreba 3 ampule nedeljno, u periodu od četiri nedelje, kako bi rezultati bili efikasni i dugotrajniji. Neretko se dešava da ampule budu efikasne i posle jednog ili dva pranja.

Što će reći da investicija može biti sasvim opravdana, naročito ukoliko ovaj problem želite da uklonite brzo. Iskustva, pak, pokazuju, da će se perut možda i vratiti, prestankom korišćenja, tako da treba razmišljati i o tome, da li će to biti trajno rešenje ili neće.

Najbolje ampule protiv peruti

ampule za perut

Već smo pomenuli da samo velike kompanije imaju ampule protiv peruti. Velike u smislu kvalitetnih proizvoda koji su „na glasu” kada je u pitanju nega slabe kose. One u ponudi imaju pakovanja, od 4 do 6 ampula, ali imaju i ampule na komad, tako da se možete odlučiti za onu varijantu koja vam u datom trenutku više odgovara. Neke od najboljih smo izdvojili za vas.

Free limix ampule protiv peruti

Ova kompanija čije proizvode uglavnom koriste profesionalni frizeri, u svojoj ponudi ima tri vrste ampula za kosu. To su ampule za revitalizaciju kose, ampule za obnavljanje kose i ampule protiv peruti. Glavni sastojci njihovih ampula protiv peruti su ekstrat koprive i ekstrat kapsikuma. Testirane su, namenjene otklanjanju peruti, ali i prevenciji pojave peruti. Utrljavaju se u prosušenu ili osušenu kosu posle pranja i ne ispiraju se do sledećeg pranja.

Dikson Keiras ampule protiv peruti

Glavna komponenta ovih ampula jeste Pirokton olamin, ekstrat koji se bori protiv perutanja kože glave, a bori se i protiv viška lučenja sebuma koji stvara bakterije i gljivice u kosi. Nanose se na isfrotiranu kosu, prosušenu, a potom se ne ispiraju. Potrebno ih je redovno koristiti da bi efekti bili vidljivi. U njihovoj ponudi takođe imate ampule protiv opadanja kose, ampule za obnavljanje kose, kao i ampule protiv peruti. Možete ih kupiti na komad ili u pakovanju.

ATA ampule protiv peruti

Ove ampule protiv peruti ne sadrže nikakve konzervanse, a njihovi glavni sastojci su ekstrat koprive i kompleks koncentrata klimbazola. One pored toga što uklanjaju perut, štite vlasi od negativnih uticaja i poboljšavaju njenu strukturu. Toniraju i osvežavaju kosu, čineći je glatkom i sjajnom.

Kerastase ampule protiv peruti

Kerastase je jedna veoma poznata marka, kako kod frizera, tako i kod običnih kupaca, pošto njihove proizvode možete naći sve češće, na brojnim mestima. Iako spadaju u skuplje proizvode, vrlo su popularni i kvalitetni. Njihove ampule protiv peruti odlične su za one koji imaju osetljivu kožu glave, pošto su jako blage. One, kao i ampule protiv opadanja kose i za revitalizaciju, odličan su izbor. Pored toga što rešavaju problem, kosu čine svilenkastom, mekom i mirišljavom, tako da će se ljudi okretati za vama.

Black professional ampule za perut

Iz samog naziva vidite da je ovaj brend poznat među frizerima. Ove ampule se koriste kao dodatak tretmanu šamponom i maskom i namenjene su uklanjanju tvrdokorne peruti. Frizeri ih rado koriste, i to ne samo ove protiv peruti, već i ampule za obnavljanje i ravnanje kose, a možete ih pronaći i u slobodnoj prodaji. Takozvani „šok tretman” ima veliki potencijal da vašu kosu probudi i obnovi svojim aktivnim sastojcima koji se utrljavaju na suvu kosu i čine je mekom i sjajnom dugo vremena.

Hair power ampule protiv peruti

Hair power ampule imaju liniju protiv opadanja kose, protiv mašćenja kose i protiv peruti. Takođe poznatije kao frizerski brend, ove ampule spadaju u ekonomične, a na njihovoj strani je i kvalitet, tako da dobijate dva u jedan. Staklena flašica od 6 ml dovoljna je za jedno korišćenje. Vaša koža glave biće preporođena gotovo posle prvog korišćenja, tako da su ove ampule odlična alternativa za vas.

Ovo su neki od najpoznatijih, najkorišćenijih i najboljih brendova, koje možemo preporučiti. Izbor je svakako na vama, opredelite se za onu liniju koju smatrate najboljom i najučinkovitijom za sebe.

Umesto zaključka

U nadi da smo vam pomogli da donesete pravi izbor i u želji da se potrudite oko nege svog tela, u zaključku želimo da napomenemo da je važno okrenuti se prirodi i njenim sastojcima, odnosno prirodnoj kozmetici. Veliki izbor kozmetike danas na tržištu nosi sa sobom opasnost od nanošenja velikog broja hemikalija na kožu i kosu. Naravno, i u ishrani takođe treba voditi računa, i više nego kada je u pitanju kozmetika.

Ali, pošto kozmetika koju nanosimo na kožu za nekoliko minuta ulazi u krv, važno je da što manje škodljivih sastojaka ona u sebi sadrži. Bilo da su šamponi ili ampule, čitajte ambalažu i vodite računa o očuvanju životne sredine, ali i o onomešto koristite. Na duže staze, vaša koža i kosa i vaš organizam će vam biti zahvalni.

Ocena čitalaca5/5

POVEZANI ČLANCI

Aspirin za kosu i na koje sve načine ga možete koristiti?

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Kako izlečiti seboroični dermatitis pravilnom negom kose

Zdravlje

Autor: Minut za MENE

Kako se osloboditi dosadne, suve peruti

Lepota

Autor: Ivana Stojanović

Konačno saznajte kako izabrati najbolji šampon protiv peruti

Lepota

Autor: Minut za MENE

Lovorov list za kosu protiv peruti i za rast kose

Lepota

Autor: Ksenija Lončar

Najčešće bolesti kose i kako ih izlečiti

Lepota

Autor: Zorana Grujin

Niste ni svesni koliko znači piling kose


Lepota

Autor: plavsic

Orahovo ulje je formula za negu kože i kose koja vam treba!


Lepota

Autor: Strainovic

Otkrijte da li su gljivice u kosi vaš problem i rešite ih se!


Lepota

Autor: plavsic

Ove maske protiv peruti su zaista čudesne


Lepota

Autor: StrainovicOriginal Article