Deka je upoznao Hitlera i žalio je što ga nije ubio

Lenard Pirs sreo je Adolfa Hitlera pre Drugog svetskog rata i do kraja života je žalio što ga nije ubio.

Britanski glumac koji je umro od srčanog udara 1984. godine, navodno se rukovao sa firerom dok je kao mlad glumac bio na turneji po Nemačkoj tridesetih godina prošlog veka, piše „Ivning standard“.

Nikolas Lindherst, Rodni iz „Mućki“ (Only Fools and Horses), otkriva da je Pirs pričao da bi „upotrebio pištolj“ da je znao šta će Hitler učiniti.

„Bio je mlad glumac na turneji po Evropi. Igrali su predstavu u nekom nemačkom gradu i pojavili su se nacisti“, ispričao je Lindherst u epizodi dokumentarca „Priča o ’Mućkama‘“.

„Vrh nacističke partije video je predstavu i posle su došli da čestitaju glumcima. Lenard se rukovao sa Adolfom Hitlerom“, rekao je Lindherst.

„Samo jednom je to pomenuo i tada je rekao: ’Da sam znao ono što znam sada, oteo bih pištolj jednom od telohranitelja i učinio bih sve da ga ubijem‘“, svedoči popularni glumac.

„Navikli smo da slušamo Albertove (Dekin brat, glumio ga je Baster Merifild) ratne priče o njegovoj prilično sumnjivoj vojnoj službi u mornarici, ali je neverovatno da se Lenard Pirs rukovao sa Hitlerom uoči dolaska na vlast i da je mogao da ga spreči da učini mnogo zla“, rekao je Stiv Klark, autor „Priče o ’Mućkama‘“.

Lenard Pirs je glumio Deku u 23 epizode „Mućki“. Preminuo je u 69. godini. Glumio je u brojnim TV serijama.