Deset razloga da muškarac ODBIJE SE*S! Sigurno ste bar jedan od njih primetili…

Ljubav i seks

Ma šta pričali ne postoji osoba koja je baš uvek raspoložena za se*s, ali jeste činjenica da su muškarci spremniji i radije se upuštaju u seksualne odnose. Međutim ako vaš nije, ne shvatajte odmah lično jer možda se razlog krije upravo u nekoj od ovih stvari…

Izvor: Ženski magazin/E.G.  |  

Ilustracija Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

Ilustracija Foto: Kaspars Grinvalds/Shutterstock

.

Umor

Fizička iscrpljenost može da bude veoma važa faktor za njegovo izbegavanje se*sa. Ukoliko je imao težak dan ili još gore nekoliko u nizu, on će najviše razmišljati o spavanju i odmoru. Ponekad neće priznati, pa će se radije upustiti u odnos iako jedva drži otvorene oči, ali ako je duža veza u pitanju najčešće se neće ustručavati da odbije se*s zarad sna.

Neraspoloženost

Neraspoloženost može da ima različite oblike i ne mora da bude usmerena samo na ovu stranu. Bezvoljnost ima veliki uticaj na svaki vid želja i potreba, pa i ka se*su. No, obratite pažnju ako traje jer konstantna neraspoloženost može da bude i uvertira za depresiju.

Razočaranje ili nepoverenje

Ukoliko je iz nekog razloga razočaran u vas ili je nesiguran u nešto, pa vam baš i ne veruje, a u dužoj ste vezi ili ima tendencije da postane ozbiljna, odnosno on gaji ozbiljna osećanja prema vama, neće biti preterano voljan za se*s. Sačekajte da ga prođe, pokušajte da izgladite odnose i vratićete ga u normalu.

Drugi prioritet

Ako mu je fokus ka nečemu drugom o čemu konstantno razmišlja, neće biti preterano prisutan u svakom smislu, pa i se*sualnom. Opterećenost određenom temom ili idejom zna i te kako da utiče svačiji libido, bez obzira na pol, godine, zrelost ili bilo šta drugo.

Već ga je imao

Jedan od mogućih razloga za neraspoloženost, odlaganje ili potpuno izbegavanje se*sualnih odnosa jeste da ih dobija na nekom drugom mestu. Ovo naročito ima uticaj u nešto kasnijim godinama. No, definitivno nije i ne mora da bude jedini mogući razlog zbog kog mu nedostaje želje, pa pre bilo kakve sumnje valja uzeti i druge u obzir.

Griža savesti

Ukoliko ga grize savest oko nečega, to će mu sniziti raspoloženje prema mnogim stvarima, pa i želji za se*som. Ne pomišljajte odmah da ima drugu, on može da se kaje i oko neke poslovne odluke koju je doneo. U zavisnosti od jačine griže savesti, varira i njegov entuzijazam prema se*su.

Brige

Brige utiču na raspoloženje svih osoba, a naročito ako je nešto ozbiljno u pitanju. Međutim i one najmanje umeju da naprave veliku razliku. Porazgovarajte otvoreno sa njim ili pokušajte da shvatite šta se dešava na osnovu njegovog celokupnog ponašanja. Pogotovo ako ste u ozbiljnoj vezi, podsetite ga da ste tu za njega i da ste u svemu zajedno. Čim brige prestanu vratiće se i njegova želja.

Nesigurnost

Osećaj nesigurnosti može da varira. Možda je postao nesiguran u svoj izgled, možda u neke sposobnosti, možda to uopšte nema veze sa se*som, ali dokle god ga osećaj nesigurnosti izjeda i njegov libido biće poljuljan. Verovatno uopšte nema veze sa vama, ali ukoliko vam je baš stalo pokušajte da saznate šta je u pitanju i ne zaboravite – nesigurnost i nervoza često idu zajedno.

Poljuljano samopouzdanje

Ukoliko se dogodilo nešto što mu je poljuljalo samopouzdanje, on neće biti baš spreman za potpuno uživanje u se*su jer uz manjak samopouzdanja on može i da počne da preispituje svoje umeće među čaršavima, a možda i to kako ga vi doživljavate. Razlog uopšte ne mora da ima veze sa vama, ali ume i te kako da utiče na vezu. Dajte mu malo vremena, pa mu pokažite zašto ne treba da sumnja u sebe.

Premišljanje oko odnosa

Ako je iz bilo kog razloga počeo da preisituje vaš odnos i vezu, njegova želja za se*som može veoma da opadne. Rešenje za ovo nije tako lagano, a podrazumeva i dug, potpuno otvoren razgovor kom neće faliti objektivnosti, ali ni emocija. No, sa druge strane ovo je zapravo jedan od najređih razloga i čak i ukoliko je baš on u pitanju, postoje brojni pokazatelji koji mogu da vam skrenu pažnju kako biste na vreme obavili razgovor.

Read More