Dokazano! OVA OBOLJENJA su čista glupost, a pojedine bolesti uopće NE POSTOJE!

78

Brojni novi poremećaji i strašne bolesti privlače ogrimnu pažnju ljudi stvarajući strašnu atmosferu i pritisak brige za zdravlje. Sve što jedemo, dišemo, odijevamo…sve nas to ubija. Čak i voda predstavlja smrtnu opasnost po čovjeka. Da budemo realni, u većini slučajeva riječ je o pokušaju zastrašivanja od strane farmaceutske indutrije kako bi prodala zalihe lijekova i ostvarila što veći profit. Farmaceutska mafija i lobiji su u stanju zdrave ljude učiniti bolesnima, prema kojima će se ponašati kao prema “pokvarenim mašinama” a onda će ih “popravljati” svojim lijekovima. Sve u svemu, oboljeli za farmaceutsku mafiju predstavljaju izvor profita.

Farmaceutski parlamentarni poslanik, također i ljekar, Bernar Debre, u svojoj knizi objavio je poraznu činjenicu. On tvdi da je veća polovina lijekova koji se izdaju na recept uglavnom nepotrebna i neefikasna u zapadnim zemljama. 5% medikamenata predstavlja prijetnju po zdravlje. S druge strane, cijela farmaklogija i kapital ove industrije to podržava i smatra opravdanim. Farmaceutska mafija uništava sve prirodne lijekove, i alternativne načine i oblike liječenja. Eksperti su naveli samo neka od modernih oboljenja koja su najčešće čista glupost.

Osjetljivost na gluten

Nekim čudom danas su svi odjednom postali osjetljivi na gluten. Gluten je protein koji pomaže tijestu da se diže. Nalazi se u raži, ječmu. pšenici te brojnim drugim žitaricama. Gluten je privukao tiliko pažnje kada je počela čelijaklija da se javlja. Za sve ovo ne postoje prihvaćeni niti realni zdravstveni dokazi.

Halitoza je potpuno izmišljena bolest

Najčešće nastaje usljed fermentacije u ustima posredstvom brojnih bakterija. Javljaju se hlapljive materije kojse se mogu osjetiti u zadahu, a iako nemaju neugodan miris smatraju se halitozom. Zbog takvog zadaha pacijenti se javljaju ljekarima koji im propisuju razne vodice za ispiranje a koštaju ih čitavo bogatstvo. Ostali eksperti tvrde da se ovakvo stanje može popraviti dovoljnim unosom tekuće i promjenom prehrane te mnogim preparatima iz prirode.

Detoksikacija je glupost

Razni preparati kao i dodaci prehrani koji su u službi detoksikacije tijela i uspješnog mršavljenja su čista laž i izmišljotina. Ljekari tvrde da za njihovo djelovanje ne postoje adekvatni dokazi. Sve što trebate napraviti u slučaju detoksikacije je promijeniti način prehrane. Time ćete učiniti uslugu svojoj jetri, organu koji je zadzžen za detoksikaciju i prečišćavanje krvi. U tome leži sva mudrost.

Ispiranje intimnih područja kod žena

Ne samo da je neprihvatljivo, već je i opasno po zdravlje svake žene. Dakle, mirisne kupke i tvari za ispiranje maternice potpuno zaboravite. Oni vam mogu samo prouzročiti mnogo više gljivica.

Loš holesterol

Snižavanjem holesterola štitimo zdravlje srca. Sam termin “loš holesterol” je izmišljotina. Niko nije uspio da dokaže kako je holesterol štetan za zdravlje, a posebno srca i kardiovaskularnog sistema. Snižavanje holesterola, koji je potreban organizmu, posebno u poznim godinama, može biti pogubno.

Depresija

Danas je svaki treći čovjek depresivan. Svi pate od nekog oblika depresije, i shodno tome im se propisuju lijekovi. Koji ne da ne pomažu već su i opasni za zdravlje. Prije nikada nije bilo toliko depresivnih ljudi. Koncentrisani smo na svoju sreću i ostvarivanje svoje lične dobiti. Ukoliko to ne uspijevano ostvariti, postajemo nervozni. To ljekari pripisuju depresivnom obliku ponašanja.

Zasigurno, postoje doze hemikalija u svim lijekovima

Nivo hemikalija u lijekovima sasvim je prihvatljiv za farmakološke standarde. Međutim, niko se ne pita šta te hemikalije rade zdravlju i organizmu pacijenata. Uzrokuju propadanje pojedinih organa a onda i čitavog organizma u cjelini. Teško je otkriti koja hemikalija izaziva koju bolest.