Dreser pasa otkrio kako treba da se ponašate kada OSTAVLJATE LJUBIMCA SAMOG kod kuće da mu rastanak ne bi TEŠKO pao (VIDEO)

Zanimljivosti

Poznati britanski dreser pasa, Vil Aterton, objavio je video na TikToku u kome je savetovao svoje pratioce kako da se ponašaju kada se spremaju da ostave psa samog kod kuće.

Izvor: index.hr  |  

Foto: eva_blanco/Shuttrstock

Foto: eva_blanco/Shuttrstock

.

„Pola sata pre nego što izađete iz kuće treba da osigurate da vaše napuštanje ne postane problem za vas i vašeg psa. Iskreno, pretvarajte se kao da ne postoji. Bez priče, dodira i bez kontakta očima“, objasnio je.

„Možemo otići korak dalje i napraviti da zaista vole kada odlazite iz kuće“, rekao je i objasnio kako zamrznu omiljenu hranu svog psa.

.

Trik sa mesom

„Ubacite je u kavez 15 minuta pre odlaska i zaključajte da pas ne može unutra. Neposredno pre odlaska, otvorite kavez i pustite ga unutra. Tiho zatvorite kavez, bez priče, dodira ili kontakta očima i idite“, rekao je on.

Objasnio je da ćete na takav način naučiti psa da povezuje vaš odlazak sa „najboljom stvari u životu“, zamrznutim mesom i pas će naučiti da zavoli vaš odlazak, umesto da ga se plaši.

Podeljene reakcije

Video je prikupilo više od 1.2 miliona lajkova, ali i izazvalo podeljene reakcije.

„Dresiranje u kavezu ih čini mentalno i fizički stimulisanim“, pisalo je u komentaru, ali mnogo njih se nije složilo sa njom.

„U Švedskoj je zabranjeno držati pse u kavezu, nikada to ne bih učinila“, „Čemu kavez? Ne razumem“ i „Šta ako ne želim staviti psa u kavez? Moj ga ni nema i ne želim da bude u njemu“, samo su neki od komentara.

Read More