Evo kako treba da ofarbate TANKU KOSU da bi izgledala GUŠĆE I PUNIJE: Ove TRI TEHNIKE daće vam željeni VOLUMEN (FOTO)

Lepota

Kad je reč o tankoj kosi, odabir prave tehnike farbanja ključan je za kreiranje iluzije gustine i volumena, kao i za održavanje zdravlja i vitalnosti vlasi.

Izvor: Blic zena/ Iris Krdžić  |  

Foto: hedgehog94/Shutterstock

Foto: hedgehog94/Shutterstock

.

Uvek je potrebno da se posavetujete sa profesionalnim koloristom koji može da proceni stanje kose i da preporuči najbolju tehniku za individualne potrebe. A dok su oni sa tankom kosom već godinama uvereni da su svetlije nijanse jedine koje odgovaraju ovom tipu kose, frizeri se s tim ne slažu. Zato obratite pažnju na sledeće savete, jer će vam biti od velike koristi.

Očuvanje boje ključno je za održavanje zdravog, gušćeg izgleda i sve dok se koriste prave metode farbanja, nijanse svih boja mogu da se uzmu u obzir za tanku kosu.

A ova tri načina farbanja kose su idealna za tanke vlasi:

Farbanje u više tonova

.

Kada birate boju za kosu, prvo o čemu treba da razmišljate je nivo održavanja na koji ste spremni.

Naime, potrebno je da se klonite jednoličnih boja za kosu, pogotovo ako niste u mogućnosti da posećujete frizera dovoljno često da zadržite svež i negovan izgled.

Isprana boja privlači više pažnje na manje poželjne karakteristike tanke kose, zato je boja u više tonova najbolji odabir jer ne privlači pažnju na posebno tanka područja i ostavlja utisak gustine.

Tehnika senčenja korena kose

.

Osim što svi oni koji imaju tanku kosu mogu bez brige da odaberu bilo koju boju, svetliju ili tamniju, važno je da izbegavaju onu oštru liniju razgraničenja između odabrane boje i izrasta.

Dodavanje suptilnog kontrasta će da kreira iluziju gustine, zato je jedna od najboljih metoda farbanja za one sa tankom kosom takozvana tehnika senčenja korena.

Senčenje uključuje nanošenje tamnije nijanse pri korenu kose kako bi se kreirala dubina i malo više prostora za izrastak. Najčešće se kombinuje sa balajaž pramenovima.

Pramenovi na strateškim mestima za dodatnu dimenziju

.

Dodavanjem pramenova kosi, ona može da izgleda gušće i punije tako što će da zavara oko.

Može da se odabere bilo koja boja za bazu, a potom različiti tonovi pramenovima kako bi se postigao izgled koji vizualno daje potrebnu gustinu.

.

Pramenovi za uokvirivanje lica, bejbilajts i tehnike farbanja kose kao što je balajaž samo su neke od opcija koje mogu dobro da funkcionišu na tankoj kosi i da pomognu da se postigne puniji izgled.

Read More