Festival poslastica i slatkiša 25. i 26. maja

Posetioci festivala moći će da uživaju u slatkim delikatesima proizvedenim ručno u radionicama malih proizvođača i majstorskih radionica.

Kako najavljuju organizatori, biće izloženo više od 200 vrsta čokolade, krupnih i sitnih kolača, torti, slatkih kremova, sladoleda, meda, medenjaka… ukratko – neodoljiv izbor slatkih čarolija, pa i zdravijih slatkiša, bez šećera i s malo kalorija.

Svoj štand imaće i bake, penzionerke koje pripremaju autentične domaće kolače. Biće i retkih poslastica po recepturama iz starog Prizrena, kao i jedinstvenih slatkiša iz raznih krajeva Srbije koji inače nisu lako dostupni na tržištu, a po prvi put u Beogradu biće predstavljeni i francuski medenjaci.

Za posetioce su pored degustacija organizovane i radionice pravljenja i ukrašavanja medenjaka, a biće predstavljeno i 3-D štampanje na licu mesta unikatnih modli za testa za kolače, biskvite i sl. prema idejama i želji posetilaca.

Oba dana festival će biti otvoren od 10 do 21 časova, a cena ulaznice je 250 dinara, dok će deca do 10 godina u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz.

Original Article