FILMSKI CENTAR SRBIJE: Film o Tesli podržan sa 30 miliona dinara!

Na konkursu Filmskog centra Srbije za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova odabrani su projekti Boriše Simovića, Olega Novkovića, Ivana Ikića, Sabolča Tolnaija, Koste Đorđevića i Ognjena Glavonića.

Petočlana komisija FCS, koja je od 57 odabrala šest projekata, radila je u sastavu: Gordan Mihić, Kristina Đuković, Miroslav Lekić, Bojan Vuletić i Marko Jocić.

Debitantski film Boriše Simovića „Iz svetla: Luminous“ na konkursu je podržan sa 30 miliona dinara.

Glavni junak filma je čuveni srpski naučnik Nikola Tesla, a scenario se fokusira na prelomni, a malo poznati trenutak u Teslinom profesionalnom i ličnom životu.

Novi projekat Olega Novkovića „Živi čovek“, takođe je podržana sa 30 miliona dinara, kao i „Korisnici“ Ivana Ikića, koji donose temu bezuslovne ljubavi u licemernom sistemu.

Projekat „Vožnja biciklom sa Zolijem Turčinom“ scenariste, reditelja i producenta Sabolča Tolnaija članovi komisije su ocenili na 29 miliona dinara.

„Žal“Koste Đorđevića dobio je 27 miliona, dok je debitantski igrani film Ognjena Glavonića „Teret“ podržan sa četiri miliona dinara.

 

Foto: Profimedia

 

NE PROPUSTITE

O NIKOLI TESLI ZNA SE SVE, A OVO JE PRIČA O NJEGOVOM OCU: Bio je veoma strog, a sve zbog tragedije iz mladosti! A kad je saznao da se Tesla KOCKA…

KARLEUŠA PROZVALA NIKOLU TESLU: Da li on treba da bude asocijacija na muškarčinu i tradicionalne vrednosti? On je bio čudak bez žene i imao je poremećaj!

NEVEROVATNA TESLINA VIZIJA KOJU NE MOŽE SVAKO DA RAZUME: Ovako je srpski genije video našu planetu

EKONOMIST: EVO KAKO IZNERVIRATI KOMŠIJE NA BALKANU! Dovoljni su Tuđman i Tesla

 


Kurir

Autor: 
Kurir