Fotobiostimulacija kose, rešenje za bolju gustinu i volumen

Opadanje kose više nije nerešiv problem. Fotobiostimulacija kose pomaže da podstaknete rast novih dlaka. Ne verujete? Nastavak će vas razuveriti!

Usled raznih promena dolazi do pojačanog opadanja kose, koje može biti posledica spoljašnjih faktora, genetskih ili čak zdravstvenih. Bilo koji da je u pitanju, momenat kada shvatite da ste izgubili dobar deo kose, ume da bude jako neprijatan i stresan. 

Gubitak kose je podjednako prisutan kod oba pola, nešto izraženiji je kod muškaraca u zrelijoj dobi, iako ni dame nisu lišene ovog problema. S obzirom da je želja da se problem sa opadanjem kose što pre reši, svi oni udruženi posežu za različitim rešenjima.  

Toliko je toga danas prisutno na tržištu što omogućava bolji rast i kvalitet dlake. Treba samo biti racionalan u odabiru i pronaći ono što individualno svakome odgovara. Zato smo danas mi tu, da pažnju posvetimo jednoj inovativnoj metodi , a zove se fotobiostimulacija kose. Radi LED lampama i potpuno je bezbolna.

Ostanite sa nama u nastavku, slede zanimljivi detalji.

Šta je fotobiostimulacija kose?

Fotobiostimulacija kose jeste metoda kojojm se podstiče rast novih dlaka uz pomoć laserskih zraka koji prodiru duboko u koren kose. Osnova ove metode, odnosi se na stimulaciju rasta nove kose, tako što se iz faze izumiranja vraća u fazu ozdravljenja.

Ovo je potpuno neinvazivna metoda koja se širom sveta radi uspešno dugi niz godina. Nučnici smatraju da je ovo najinovativniji obećavajući tretman protiv opadanja kose koji je ikada bio zastupljen i dostupan svetu.

Postoji i drugi naziv za ovaj tretman, tačnije laserska terapija niskog nivoa zraka. Laserski tretmani širokih spektara su sve učestaliji u kozmetologiji i sve češće primenjivani, zbog efikasnosti koju su pokazale kada je ozdravljenje ćelija u pitanju.

Njihova primarna uloga i jeste da podstiču ćelijsku aktivnost i da oporavljaju tkivo u potpunosti. Vrlo je prosto: kada se ciklus rasta dlake produži laserskom stimulacijom, dolazi do veće otpornosti vlasi na kojekakve spoljašnje uticaje, pa za rezultat dobijamo kosu koja je gušća, jača i duža. Pre svega drugog što saznate o ovoj metodi, verovatno se pitate koliko je ona bezbedna i kakvo se svetlo ustvari koristi za ove svrhe, pa ćemo vam odgovore vrlo brzo dati.

Koje LED svetlo se koristi?

Ne može se koristiti bilo koje svetlo za stimulaciju rasta ćelija. Mnoga od njih mogu biti jaka i spržiti kožu, a neka mogu doprineti stvaranju kancerogenih ćelijskih vlakana.

Obično je to infracrveno LED svetlo koje ima lasersku dužinu sledećih kapaciteta: od 500 do 1100nm sa isporučenim fluencama od 1-10J/cm2, sa gustinom snage od 30-90 mV/cm2. 

Led svetlo je idealno za ovakve tretmane podsticanja jer emituje svetlost niske energije i ne može da izgori ili sprži kožu. LED terapija takođe ima i antimikrobno dejstvo, te ubija gljivice koje se stvaraju usled prevelikog prisustva sebuma i pruža i efekat čišćenja kože. Deluje i na kožu koja je iritirana, crvena i inficirana.

Laserska svetlost se prostire do mitohondrija u ćelijama, povećava snabdevanje ćelija kiseonikom, i na taj način obezbeđuje dovoljnu energiju za rast i oporavak korena kose i podstiče rast.

LED uređaj kojim se tretman obavlja nalikuje češlju, tačnije ima zupce koji ravnopravno razdvajaju pramenove kose i tako omogućavaju da svaki talas dospe na određenu dubinu i mesto.

fotobiostimulacija kose proceduraNizak nivo laserskog svetla ima brojne prednosti kada je u pitanju lečenje različitih medicinskih stanja, pa tako i na ovo. Vrlo često ćete naleteti na lasersku regeneraciju kože, zaceljivanje rana, otklanjanje bola, a po svemu sudeći, sve češće ćete se susretati i sa laserskim lečenjem gubitka kose.

Ono što je važno napomenuti je, da se laserska metoda koristi samo kod kose koja nije skroz opala, tačnije radi se stimulacija na živim postojećim folikulima. Na ćelave i izumrle delove, terapija fotobiostimulacije neće delovati!

Laser nije jedino rešenje koje možete probati. Nikola je lutao tragajući za nekim preparatom koji će mu povećati volumen i nadoknaditi gustinu. Želeo je i da izbegne ono neprijatno opadanje kose na zaliscima, što je i uspeo da zaustavi na kraju prirodnom formulom koja mu je život promenila iz korena. On sada rado deli svoje iskustvo sa onima koji imaju iste probleme sa kosom kroz koje je i on prošao, jer je zahvaljujući njemu njegova kosa ponovo gusta, jaka i ne opada. Možete ga pročitati na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-smanjio-opadanje-kose-ponovo-je-progustio/

To je ono što možete sami kod svoje kuće.

Ako ste ipak za fotobiostimulaciju kose, čitajte dalje.

Kako fotobiostimulacija kose funkcioniše?

Fotobiostimulacija kose funkcioniše po principu produženja prirodnog rasta nove kose i samim tim održava kvalitet kose i njeno zdravlje. Jako je važno da svaki atom lasera prodre duboko u koren i da svoje delovanje prenese na vlasište.

Pojedini naučnici tvrde da je ovaj proces stimulacije uspešan jer se radi o fotohemijskoj reakciji koja nastaje interakcijom laserske svetlosti sa folikulima dlake.

Dlaku koja je tanka, ovaj proces podupire da ne opadne, već nastavlja sa rastom i razvojem unutar folikula. Tako dolazi do postepenog debljanja vlasi i čvrstine koja joj je neophodna za dalji opstanak.

U predelima gde je kosa proređena, dolazi do boljeg uspostavljanja cirkulacije i boljeg protoka krvi kroz ćelije, pa je stimulacija rasta bolja na ćelijskom novou.

Kod laserske stimulacije je dobro to što se može kombinovati i sa nekim drugim metodama koje zaustavljaju proces opadanja kose i bave se rastom novih, zdravih dlaka.

Potrebno je minimum tri do šest meseci da bi se prvi rezultati videli,a potpuni efekat se postiže nakon 9-12 meseci.

Kome je namenjena fotobiostimulacija kose?

Nezavisno od pola, fotobiostimulacija kose je metoda koja se može primenjivati bez bojazni da će nekim svojim segmentom ugroziti stanje kose ili kože glave.

Preporučuje se svima onima koji su iz nekih razloga izgubili na volumenu i gustini svoje kose. Bilo da je to zbog bolesti, ili nekih drugih pridruženih faktora, fotobiostimulacija je odličan način da se povrati stari izgled nove kose.

Ovaj tretman mogu koristiti osobe koje imaju problema sa opadanjem kose na pečate, takozvana alopecija areata, opadanje usled bolesti, opadanje zbog pojačanog stresa. Starosne granice ne postoje, pa se može raditi i kod osoba koje su izgubile volumen usled starosti.

Muškarci bi trebalo, u periodu života, dok ne dođe do androgene alopecije, tzv nasledne ćelavosti, da uz određene tretmane pokrenu stimulaciju živih folikula i spreče da im kosa potpuno opadne. U suprotnom, transplatacija kose ostaće im jedini izbor.

Pogodna je i za opadanje kose kod žena.

Biostimulans se može koristiti i samostalno ali i udružen sa drugim tretmanima, poput mezoterapije, transplatacije, čak i uz vrlo poznati losion Minoksidil. Nakon nekih odrađenih tretmana, primera transplatacije kose,  fotobiostimulacija svojim učešćem, omogućava brži oporavak i smanjuje vreme koje je potrebno za rehabilitaciju nakon svega.

Razlog tome jeste taj što LED zraci podstiču bržu regeneraciju tkiva i doprinose da se broj presađenih dlaka što bolje primi. LED plavo svetlo ima antibakterijski i antiinflamatorni efekat, ubija sve bakterije koje mogu napraviti višak masnoće i inficirati predeo koji je tretiran tretmanom. Takođe ima tu mogućnost da očisti sve delove kože koji su inficirani i upaljeni od kojekakvih tretmanskih procedura.

Fotobiostimulacija je bezbolna metoda namenjena svima onima koji žele da postaknu rast nove kose, već postojećih folikula.

Kako izgleda tretman?

Tretman se može raditi u udobnosti doma, ali preporuka je da ga odradi osoba stručna, koja barata materijom u kozmetičkim salonima za ovu namenu.

tretman kose LED svetlom

LED uređaj kojim se tretman izvodi podseća na češalj sa zupcima, koji proizvode infracrvenu svetlost. Razdvojeni zubci odvajaju pramenove tako da svetlost niske energije može da dopre do unutrašnjosti vlasišta.  U suprotnom, ako kosa blokira delove svetlosti koja prodire, ona neće stići do delova koji treba da se stimulišu na dalji rast. Važno je laserski zraci prodru što dublje do vlasišta. 

Sam tretman ne traje dugo, otprilike oko sat vremena. Dužina izvođenja naravno zavisi i od situacije sa kosom, kao i od delova koji treba da se tretiraju. Laganim pokretima se kroz kosu provlači led aparat i zadržava na mestima na kojima se kosa proredila ili je ima manje. 

Za vreme terapije, oči su zaklonjene zbog delovanja laserskih zraka, a telo je potpuno opušteno. Ono što su pojedinci podelili sa nama kao iskustvo posle odrađenog tretmana, je da se oseća blago peckanje na mestima gde je laser prošao. To se dešava zbog toga što se svetlosna energija apsorbuje u ćelijama i otpočinje proces regeneracije.

U ćelijama se povećava nivo kalcijuma, što kasnije povećava i transport ostalih hranljivih materija.

Tretman, ako ga radite kod kuće, izgleda kao obično dubinsko češljanje kose. Ako se ipak opredelite za tretman u specijalnim ordinacijama, tamo postoje i malo kompleksniji aparati, koji potpuno ravnomerno raspoređuju zrake svuda po kosi. Tačno su numerisani za dužinu trajanja tretmana, za frekvenciju talasa i za efikasnost koja se postiže.

Ova neinvazivna metoda rasta kose je potpuno bezbedna i omogućava regeneraciju novih ćelija u vlasištu, poboljšava mikrocirkulaciju krvi, vraća gustinu i volumen kosi, dlaka je sjajnija i deblja, zato što se kroz nju povećava protok svih materija koje su joj potrebne za rast i razvoj.

Ne možemo, a da ne kažemo da je sve to moguće postići i uz neke druge alternativne metode, samo je potrebno pružiti kosi dosta brige, ljubavi i nege.

Alternativa fotobiostimulaciji kose

Alternativa fotobiostimulaciji kose može biti jako jednostavna, a opet isto praktična i učinkovita kao i ova druga metoda.

Šampon za rast kose

Naša kosa prolazi kroz različite faze rasta i razvoja, a ono što je osnova za njen lep izgled i dobro zdravlje jeste pravilna i redovna nega – ali ne bilo čime!

Kada to kažemo, prvenstveno mislimo na upotrebu preparata koji nisu previše agresivni i teški kada je higijena u pitanju. Upotreba prirodnih preparata, šampona na biljnoj osnovi, bez sulfata i parabena, osnovna je abeceda ako želite da vam kosa dobro izgleda i ne trpi posledice.

Prirodni šamponi su uvek dobar i nepogrešiv izbor iz prostog razloga jer ga možete uvek koristiti u udobnosti svog doma, redovno za svako pranje koje ste u toku nedelje isplanirale, a čak i za ona pranja koja su vam naišla neočekivano. Od čestih pranja, ovi proizvodi neće kosu oštetiti, neće je isušiti, već će je nahraniti i stimulisati rast novih dlaka, ojačaće koren i obložiće dlaku celom dužinom. Oni u sebi sadrže savršeno formulisanu i pravilno doziranu kombinaciju svih neophodnih vitamina i minerala koji su kosi potrebni za pravilan rast i razvoj. Ono što je najvažnije, jeste da su svi sastojci sačinjeni od prirodnih derivata, koji su dovoljno snažni da kosi pruže zaštitu kakva joj je neophodna, za dobar izgled.

Pročitajte: Šampon za rast kose pomaže! Ovo su najbolji!

Mezoterapija kose

Mezoterapija, kao jedna od najstarijih metoda obnavljanja i regeneracije kose, dosta često se koristi za oporavak kose i njen vizuelno bolji izgled. Ova metoda je istovremeno jako savremena estetska procedura koja postiže da se ubrizgavanjem različitih koktela stimuliše rast nove kose, jača se koren, hidrira i hrani vlasište i vrlo efikasno zaustavlja opadanje, uz dobar podsticaj za rast novih dlaka.

Kokteli koji se najčešće ubrizgavaju u središnji deo kože, tzv mezoderm, jesu kombinacija hijaluronske kiseline, vitamini i minerali i različite vrste aminokiselina sa faktorima rasta. Rezultat koji se dobija nakon samo mesec dana od tretmana mezoterapije, jeste kosa koja je jača, lepša, sjajnija i bujnija, i vidi se rast novih dlaka koji stavraju gustinu i doprinose kvalitetu kose. 

Mere prevencije

Druga stvar u nezi kose, jako bitna za njen pravilan rast i razvoj, jeste izbegavanje svih spoljašnih faktora koji dovode do toga da ona bude krhka, slaba i da puca. Potrebno je izbegavati jako visoke temperature, isto tako i jako niske, i obavezno koristiti zaštitu za kosu u vidu faktora koji sprečavaju njeno oštećenje. Boravak na svežem vazduhu i pravilna ishrana jedan su od ključnih faktora za zdravlje kose. Kosa koristi određene vitamine za rast i razvoj, pa se potrudite, pored prirodnih preprata da joj ih nadomestite putem ishrane.

Ne zaboravite da je redovna higijena jako važna, ali isto tako i da ne treba kosu isuviše često prati i tretirati sredstvima, da se bi preterano isušila i oštetila. 

Akcenat neka vam bude na prirodnim sredstvima za negu koja imaju apsolutno sve hranljive materije koje su kosi potrebne za pravilan rast i razvoj. Takođe imajte na umu da takvi preparati ne sadrže niti jedan element koji kosi može naštetiti, pa neka vam to bude prvi izbor kada birate preparate za sebe i svoju kosu.

Ono što joj putem nege podarite, ona će vam vratiti duplom merom. Zato se potrudite da to bude upravo ono što ona i zaslužuje.

Fotobiostimulacija kose, iskustva i cena

Cene tretmana fotobiostimulacija kose kreću se otprilike od 1500-2500 dinara po tretmanu, u zavisnosti od salona do salona.

Ne zaboravite da će vam u početku biti potreban veći broj tretmana, u nekim slučajevima čak i do 10 u toku jednog meseca, a kasnije se taj broj smanjuje, od potreba vaše kose.

Ako se opredelite da same kupite LED  aparat, biće potrebno da izdvojite otprilike 300-400 eura i da tretman obavljate same kod kuće. Ipak, ako želite brži rast kose,  znajte da je jako važno da svetlo dopre do svih delova glave na kojima se kosa proredila, a ako budete sami radili tretman, možete naići na otežavajuću okolnost da nećete moći svaki deo dobro da obuhvatite. Zadnji delovi su nepristupačni, a  ni vi sami niste obučavani da izvodite tretmane ovakve vrste. Imajte to na umu kada pre nego svoj novac uložite u ovakvu investiciju. 

O iskustvima najbolje govore oni koji su tretman već i isprobali.

Mi smo naišli na 85% zadovoljnih korisnika, koji su oduševljeni ovom metodom podsticanja rasta nove kose. Među njima je i veliki broj muškaraca, a jedan od njih je govorio ovako:

David, 41 godina

“Genetski mi je bilo predodređeno da gubim kosu na zaliscima, jer je i moj ćale jako mlad ostao bez kose na tim delovima. Oduvek sam želeo tome da stanem na put, pa sam na vreme počeo da primenjujem fotobiostimulaciju na delovima gde je kosa počela da se proređuje. Sada imam 41 godinu i kosu kao da mi je 21. Zaista sam zadovoljan, i moram da naglasim da tretmane sada samo povremeno ponavljam, čisto da bih održavao kosu da bude gusta i bujna kakva i jeste. Što se mene tiče, ja tu ništa ne bih dirao.”

Verujemo da je među zadovoljnim korisnicima prisutan i veliki broj žena, a ako ste i vi među njima, pozivamo vas da sa nama podelite vaše lepo iskustvo.

Ono što možemo na samom kraju da vas posavetujemo, jeste to da predupredite stanje sa opadanjem kose, tako što ćete joj pružiti odgovarajuću negu, pa vam verujemo nikakvi fotobiostimulacija kose neće ni trebati. Uzaludno je da bacate svoj novac na skupe tretmane i lasere, ako nega nije odgovarajuća.

Čak i ako ste već počeli sa ovim tretmanom, nemojte lošom negom sputavati njegovo dejstvo, nego mu pomognite i nabavite šampon protiv opadanja kose koji je na biljnoj bazi.

Ukoliko budete pažljivo birali kozmetiku za negu vaše kose i budete joj pružili najbolje iz naše prirode, apsolutno nećete morati da razmišljate o tome kako da je podignete iz pepela, jer će ona biti blistava i sjajna sama po sebi. Ako baš dođe do takvog stanja, imajte na umu da rešenje postoji.

Read More