GLOGOVAC PRED SMRTI ODIGRAO JOŠ DVE ULOGE: Velikog glumca gledaćemo u filmu i novoj seriji RTS!

Pre pola godine napustio nas je veliki Nebojša Glogovac, ali je pre iznenadnog odlaska uspeo da odigra još dve uloge u seriji „Pet“ Balša Đoge i filmu „U vreme kada tuga izlazi iz žbunja“ debitanta Marka Đorđevića.

 

Na poslednjem projektu za televiziju Glogovac je sarađivao sa svojim najboljim prijateljem Balšom, a snimanje je završeno pre desetak dana. Mladi glumac Miodrag Miša Dragičević snimio je scene, ali bez kolege kao suvozača.

– Završili smo ono što smo ti i ja započeli u Šafarikovoj ulici. Ceo ovaj dan na snimanju sam osećao ogromnu tugu koja je dolazila u naletima, ali pred svaki kadar sam osećao veliku odgovornost da sve ispadne najbolje moguće i sve vreme sam te zamišljao da sediš pored mene na suvozačkom sedištu, spavaš i čekaš Balšino „akcija“ da kadar počne. Tako je bilo mnogo lakše – napisao je mladi glumac.
 

 

foto: Printskrin/Instagram

– Velika je praznina, ali zadatak svih nas je da nastavimo da radimo što bolje, da nastavimo da tamo gde si ti stao i da svako od nas pokuša da radi ovaj posao (makar približno) onako kako si ga ti radio i da pokušamo da nastavimo da inspirišemo ljude. Svim srcem i telom kako si samo ti umeo.
Odmori se, a ti i ja nastavljamo da radimo negde tamo daleko, neke druge projekte kad za to dođe vreme. A tamo ću imati od koga da učim sve što ovde nisam stigao.

 

Glogovca nam je zaveštao i epizodu u debitantskom ostvarenju Marka Đorđevića
Glogovca nam je zaveštao i epizodu u debitantskom ostvarenju Marka Đorđevića foto: promo FCS

Seriju „Pet“ gledaćemo od jeseni na Radio-televiziji Srbije, a Glogovac nam je zaveštao i epizodu u debitantskom ostvarenju Marka Đorđevića „U vreme kad tuga izlazi iz žbunja“. Centralni lik u priči je Dejan, koji je i dalje nevin, iako uskoro puni trideset godina. Nakon što ga koleginica s posla Kaća pozove da je poseti pod izgovorom da se ukočila, jasno je da među njima postoji uzajamna privlačnost. Film je pre mesec dana dobio i podršku Filmskog centra Srbije, a komisija posebno naglašava da je u pitanju poslednja uloga glumca Nebojše Glogovca.

– Na mahove, to je veoma zabavan film, ali na način da je neprijatan za gledanje, jer u osnovi svega je ta banalna istina. Volim da mislim da sam uspeo da u filmski medij prenesem lako razaznatljiv humor po kome su balkanski narodi dobro poznati, kao i da smo iznašli način da u filmu imamo oboje, i humor i tugu, u gotovo svakom kadru – objasnio je reditelj.

Kurir.rs / Ljubomir Radanov/ Foto: Vladimir Šporčić

 

foto: Vladimir Šporčić

 

Poruka glumca prijatelju: Hičkok, ne plači

 

Prijatelj pokojnog Nebojše Glogovca, reditelj serije „Pet“ Balša Đogo, ispričao je da mu je glumac pred smrt iz bolnice poslao poruku koju nikada neće zaboraviti.
– Jednoj ženi od oko 70 godina ovde u sobi mobilni telefon zvoni s pesmom „Ne spavaj, mala moja, muzika dok svira“ Bijelog dugmeta. Dok to zvrnda, ne znaš da li spava ili je umrla ili je na prejakim tabletama kao i ja. Ne javlja se nikad i to tako roka dok joj medicinska sestra ne isključi mobilni. A medicinske sestre nema uvek. Bizaran prizor, mislim da je gospođa imala nešto s nekim iz Bijelog dugmeta. A vidi se da je bila lepa.
Đogo je dodao da bi Nebojša, čim uvidi da Balša ne zna kako da reaguje na takvu poruku, umeo i da se našali:
– Hajde, Hičkok, ne plači. Pa nije ti se odvalio branik s automobila pa da budeš tužan – ispričao je Đogo na večeri posvećenom njegovom kolegi u Pančevu.

NE PROPUSTITE

POLA GODINE OD KADA NAS JE NAPUSTIO NEBOJŠA GLOGOVAC: Kolege neutešne: Čuvaćemo te u našim srcima zauvek!

NJEGOVA SMRT POTRESLA JE REGION, NEMA KO NIJE ZAPLAKAO: Poslednje ZBOGOM Nebojše Glogovca u filmu Južni vetar! (FOTO, VIDEO)

JELISAVETA ORAŠANIN SE U SUZAMA PRISETILA NEBOJŠE GLOGOVCA: Otkrila po čemu će ga ZAUVEK PAMTITI! Njene reči gađaju u srce!

(FOTO) NEBOJŠA GLOGOVAC SNIMIO DOKUMENTARAC ZA MANASTIR OSTROG: Poslednji kadar s kumom Slobodom Mićalović

 


Kurir

Autor: 
Kurir