ISPROBAJTE TRIK SA PALČEVIMA: Saznaćete da li je vaše držanje tela dobro ili loše (VIDEO)

Zdravlje

Među malim mudrostima koje dr Alan Mandel iz Floride svakodnevno deli sa svojim pratiocima na Fejsbuku je i onaj test sa plačevima, koji za tri sekunde možemo uvideti da li je naše držanje tela ispravno ili ne.

Izvor: zadovoljna.hr  |  

Ilustracija Foto: ArtZiq_TRG/Shutterstock

Ilustracija Foto: ArtZiq_TRG/Shutterstock

.

Gledanje u mobilni telefon sa savijenim vratom ka dole uzrokuje da ramena sve više idu prema napred, kao i mnoge druge degenerativne promene na zglobovima, ligamentima mišićima i živcima, podseća dr Alan Mandel, alternativni zdravstveni praktičar koji svojim jednostavnim i korisnim savetima pomaže mnogima da promene neke životne navike, i tako poboljšaju kvalitet života.

Iskrivljeno držanje tela bolest je današnjice, ali taj problem možete umanjiti ukoliko osvestite na koji način držite palčeve kada su vam ruke uz telo.

Dr Mandel tvrdi da bi vam palčevi, kada su ruke spuštene uz telo, trebalo da idu ka spolja, što znači da je vaše držanje pravilno i da su vam ramena uspravna. Suprotno tome, ako vam palčevi idu prema unutra, znači da su vam ramena okrenuta ka napred, što znači da je vaše držanje tela loše. Na taj način u tri sekunde možete da saznate da li je vaše držanje tela pravilno ili ne.

Kako pravilo napraviti test sa palčevima pogledajte u videu:

Read More