IZRAČUNAJTE SVOJE SRETNE BROJEVE: Vodolijama 2, Lavovima 5, a Škorpijama broj 8 donosi sreću!

  IZRAČUNAJTE SVOJE SRETNE BROJEVE: Vodolijama 2, Lavovima 5, a Škorpijama broj 8 donosi sreću!

  Posted by: Aura Redakcija

  in NUMEROLOGIJA

  Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

  Uzmete li u obzir sve pokazatelje o kojima ćemo govoriti, dobićete lijep niz brojeva karakterističnih za vašu ličnost, pa ih pokušajte primijeniti u igrama na sreću.

  Prvi kriterijum biće godina vašeg rođenja. Ukoliko saberete sve cifre, sigurno ćete dobiti neki broj. Ako je on veliki, možete ga sabirati i dalje, odnosno raščlaniti i tako dobiti dva broja koji su svakako povezani s vama.

  Ovi brojevi su zapravo i generacijski, jer se odnose na ljude rođene te godine. Oni imaju poseban značaj u tarotu, jer vrlo tačno opisuju situaciju, okolnosti, podneblje i slično povezano s vašim dolaskom na svijet.

  Kao primjer uzmimo godinu 1967. Ako saberete 1 + 9 + 6 + 7 dobićete 23, a raščlanite li još i taj broj 2 + 3, dobivate 5. Znači imate već dva broja koja predstavljaju vaše vibracije, ono što ste vi.

  Ova teorija polazi od toga da je sreća u tome da budemo ono što jesmo, pa da vjerujući u brojčane pokazatelje vremena i kalendara, njima možemo privući i vibracije koje će nam istu sreću donijeti.

  Iako ovakvi brojevi vrijede za cijelu jednu generaciju, oni tek u kombinaciji s nekim individualnim brojevima daju poseban niz i opet svako ima svoju originalnu kombinaciju.

  Datum rođenja određuje osobnost

  Datum rođenja, također, je odličan pokazatelj osobnosti i prema numerologiji, ali i prema tarotu. Jednostavno saberite svoj datum.

  Zadržaćemo se na istom primjeru kako bismo na kraju našem NN čitatelju, mogli odrediti njegove sretne brojeve.

  Znači, ako je NN rođen, na primjer 14.9.1967. godine, onda imamo 1+4+9+1+9+6+7, a to daje 37, te potom još 3+7 što daje broj 10.

  Dalje možemo raščlaniti još i 1 + 0, što daje 1. U ovom slučaju dobili smo još tri broja 37,10 i 1.

  Dodamo li tome prethodna dva sretna broja 23 i 5, sad ih već imamo pet.

  Tu je uvijek i sam dan rođenja, broj 14, koji raščlanjujemo 1+4, što opet daje 5.

  U našem primeru osoba je rođena u znaku Djevice.

  Povezanost astroloških znakova s brojem jasno je predočena njihovim poređenjem s 12 astroloških kuća. Tako je Djevica šesti znak po redu u krugu zodijaka, odnosno ekvivalent šestoj kući horoskopa, pa će idući vjerovatno sretan broj osobe NN biti broj 6.

  Na ovaj način smo samo analizom nekih podataka NN došli do niza brojeva: 23, 5, 37, 10, 1, 14 i 6. Dovoljno da zaigra kombinaciju 7/39.
  Saberemo li sve te brojeve i raščlanimo ih to izgleda ovako: 2 + 3 + 5 + 3 + 7 + 10 + 1 + 6 + 1 + 4 = 42, pa opet 4 + 2 = 6. No, taj broj smo već imali.

  Ostaju nam na raspolaganju neki drugi pokazatelji ličnosti. To može biti neki sretan datum, godina, raščlanjivanje imena (u nekim kombinacijama postoji povezanost slova i brojeva, a za to postoje i tablice).

  No, još bolji je pokazatelj (ako vam nedostaje poneki broj) kad se sami pažljivo fokusiramo na ono što nam je zaista važno u životu i izaberemo neki nama važan datum, trenutak, broj ili slično.

  Prisjetite se važnih trenutaka

  Takođe su u igri i brojevi za koje ste dosad primijetili da vam uobičajeno čine dobro. Na primjer, nekome se nešto važno i dobro dogodilo sedmog dana u mjesecu.

  Na primjer, ako se naš NN dobro koncentrisao i prisjetio nekih najsretnijih trenutaka u svom životu, kao to da je, na primjer 7. 7. upisao školu o kojoj je oduvijek sanjao, onda mu je sedmica sigurno sretna. Isti broj može se razraditi i u sve njegove oblike kao što su 17, 27, te opet 37.

  Takođe, vrijedi pravilo da ako vam se u nekim pokazateljima neki broj stalno ponavlja, onda je njegov značaj još i jači.

  A sad pogledajmo povezanost astroloških znakova i brojeva, te zašto je to tako:

  Zapamtite da OVNU uvek pripada broj 1, on je prvi, vodi, žuri, aktivan je.

  BIK je povezan s brojem 2, ne zbog simbolike para ili dualiteta, nego zbog prirode druge kuće koja nakon individualnosti Ovna dolazi na dnevni red. Nakon što se oformila jedinka (Ovan) ona gleda da nešto skrbi, ima, da uspostavi neki sistem vrijednosti što je u astrologiji predstavljeno s 2. kućom. Zato je Bik povezan s dvojkom.

  BLIZANAC je priroda treće kuće i njemu pripada broj 3. Ne toliko zbog idealnosti broja nego zbog sposobnosti komunikacije koja je predstavljena trećom kućom. Iako sekundarno, zbog dvojne prirode znaka njemu se može pripisati i broj 2. Zato može smatrati svojim sretnim brojevima i 3 i 2.

  RAKU definitivno odgovara broj 4 koji predstavlja sigurnost, dom, porodicu, ognjište, odnosno sve ono što odražava prirodu četvrte kuće ili prirodu znaka Raka.

  LAVOVI su u astrologiji povezani s brojem 5. Peta kuća označava i njegovu prirodu, sklonost ka pozornicama, teatralnosti, sportu, estradi, cirkusu, djeci, mladima.

  DJEVICA predstavlja prirodu šeste kuće. To je kuća službe, svakodnevnog posla, malih sitnih stvari, navika, brige o zdravlju i medicini, pa njoj svakako pripada broj 6.

  VAGA uvijek voli svoju bolju polovinu više od same sebe, a sedma je po redu i predstavlja 7. kuću horoskopa koja označava partnerstvo, brak, sklad. Sekundarno, njen sretan broj je i dvojka. Ona se uvek može oslanjati na brojeve 7 i 2.

  Što je za ŠKORPIJU najveći izazov? Borba, strast, ako može do istrebljenja. Potom obnova, uzdizanje iz pepela. Priroda je to osme kuće horoskopa koja predstavlja transformaciju, porođaj, obnovu, pa Škorpiji savršeno odgovara broj 8.

  STRIJELAC voli daljine, visine, širine, putovanja, religiju, filozofiju, slobodu. Potpuno odgovara prirodi devete kuće horoskopa i za neke savršenom broju 9. Ni to nije slučajno, jer Strijelcem vlada Jupiter, po mnogima (ako je u dobrim aspektima) najbolja planeta.

  JARAC je uvijek povezan s napredovanjem, doduše onim za koje se treba i potruditi, pa je njegov uspjeh zaslužen, čvrst i siguran. On je ekvivalent desetoj kući horoskopa koja predstavlja krunu uspjeha, status, karijeru i vrhunac. Njegovi su sretni brojevi zato 10 i 1 (ovaj drugi zato jer desetku raščlanjujemo 1 + 0 = 1).

  VODOLIJA dolazi nakon svega opisanog kad uspon više nije toliko važan koliko opuštanje u plodovima rada, te dijeljenje postignutog s drugima, a najradije s prijateljima. Priroda je to jedanaeste kuće horoskopa koja predstavlja drage bliske ljude, prijateljstva, humanizam, filantropiju, socijalne službe. Zato ovom znaku pripada broj 11, a sekundarno broj 2, jer se raščlanjivanjem jedanaestice dobije dvojka.

  RIBE su posljednje u nizu i uvijek povezane sa dvanaestom kućom horoskopa koja predstavlja snove, podsvijest, maštu, bolnice, ludnice, zatvore, laboratorije i slično. Zato njoj pripada broj 12, a sekundarno brojevi 3 i 2. Tri, jer kad raščlanimo 1 + 2 dobivamo 3, a dva zbog dvojnosti znaka.

  Svaki od vaših “zodijačkih” brojeva možete kombinovati s nekim drugim brojem, a takođe i s brojem koji je povezan s vašim podznakom.

  (aura.ba)

  Broj pregleda:
  1.174

  Komentari

  komentara

  2019-05-19
  Aura RedakcijaOriginal Article