Friday, November 15, 2019
Numerologija

Numerologija

[accordions id=’123601′]

Tarot, taro ili tarok (franc. Le Tarot, ital. Tarocchi) ilustrovani je špil karata, nastao sredinom 15. veka u zapadnoj Evropi. Prvobitno je osmišljen kao špil za igranje društvenih igara.

[accordions id=”123599″]

Numerologija je nauka o brojevima u okultnom smislu, i načinu na koji se oni manifestuju kroz osobine i talente, koji su deo kosmičkog plana. Svaki broj ima numeričku vrednost koja odgovara određenoj kosmičkoj vibraciji.

Gradić u Normandiji organizuje konkurs najružnijeg džempera

Foto: AppletonOnfoot / pixabay Svi zainteresovani su pozvani da 30. novembra dođu na božićni vašar sa najružnijim džemperom koji imaju u svojoj garderobi. Svi takmičari će ostaviti podatke na jednom puktu vašara gde će biti fotografisani. Pobednik će biti proglašen 1. decembra i kao nagradu će dobiti korpu sa prazničnim đakonijama, preneo je sajt Normandi akti (Normandie Actu) i dodao da prednost imaju rukom štrikani džemperi sa raznim neuglednim šarama koji obično stoje u ormanu i retko se nose. Sajt je preneo fotografiju gradonačelnika Agon-Kontenvila koji je za promovisanje konkursa obukao svoj „omiljeni“ džemper na kojem je vez božićnih jelki i irvasa, a pored njega je gradska predstavnica za kulturu sa džemperom na kojem su nespretne šare lanaca sjajno žute boje.

Šta izbor partnera govori o Vama

Izbor partnera uopšte nije slučajan kako deluje. Evo eksperimenta: na papiru ispišite imena bivših i sadašnjeg partnera, a zatim svakog opišite sa nekoliko pozitivnih i negativnih osobina. Uočite da li se i koliko te osobine poklapaju. Potom napišite koje osobine od tih volite, kao i one koje izbegavate. Bitno je i koliko ih sami posedujete, da biste znali birate li sebi sličnog, potpuno suprotnog ili između ta dva ekstrema. auotr: Jasna Bulajić-Stepanović, psiholog-psihoterapeut, psiholog Mense Srbije, psiholog Mense Crne Gore, supervisor Mense BiH, [email protected] Bračni partner se bira ozbiljnije nego ako je reč samo o prolaznoj vezi. Za zabavljanje se bira iz zaljubljenosti: hedonistički, emotivno i seksualno, dok je izbor bračnog partnera pored toga i racionalan, staloženiji jer se bira iz ljubavi (ne samo na osnovu vrlina već i mana). Zbog emocionalnog investiranja, velikih očekivanja i straha od neprihvatanja često se pogrešno pred partnerom sputava prava priroda. Neko želi d..