Jagode u službi lepote: Devet sjajnih načina da ih iskoristite za negu

Jagode su mnogima omiljena letnja poslastica, ali one nisu samo ukusne već su i odličan saveznik za lepotu i negu.

Ovo crveno bobičasto voće moguće je primeniti u održavanju lepote zbog niza kvalitetnih sastojaka. Vitamin C, antioksidansi, AHA kiseline – samo su neki od njih.

1. Zubi
I jedenje jagoda će vam pomoći da vaši zubi izgledaju belje, a da biste pojačali učinak možete ih trljati po zubima pa zatim nežno ukloniti ostatke.

2. Stopala
Napravite sredstvo za piling sa 6 do 8 jagoda koje ćete pomešati sa jednakom količinom zobi i par kapljica glicerina. Umočite noge u toplu vodu na desetak munuta pa nežno istrljajte stopala mešavinom i to kružnim pokretima najmanje jedan minut. Isperite i bogato namažite stopala kremom.

3. Piling
Zgnječite 10 do 12 jagoda i pomešajte u smesu sa kašikom šećera i kašikom maslinovog ulja. Smesu utrljajte kružnim pokretima.

4. Oči
Ako su oči natečene, stavite na kapke jagode isešene na trake i ostavite 10 minuta.

5. Mrlje na koži
Mrlje na koži i oštećenja tretirajte smesom koju ste dobili mešanjem 8 jagoda i kašičice mleka. Ostavite da deluje 12 minuta i ponavljajte dva puta nedeljno dok se problem ne povuče.

6. Lice
AHA kiseline u jagodama sprečavaju starenje i smanjuju buktanje akni. Napravite toner tako što ćete jagode iscediti u sokovniku. Pomešajte dobijeni sok sa 50 mililitara ružine vodice. Držite u frižideru i upotrebite u roku od 10 dana.

7. Kosa
Za sjaj kose u blenderu izmiksajte 7 do 8 zrelih plodova i kašičicu majoneza. Miksajte dok ne dobijete smesu nalik na pastu. Obilno nanesite na kosu i pokrijte kapicom za tuširanje na 15 do 20 minuta. Isperite i našamponirajte kosu kao što inače radite nakon toga.

8. Maska za podmlađivanje
Jagode su pune vitamina C i antioksidansa koji će i koži pomoći da se oslobodi slobodnih radikala. Masku za pomlađivanje napravite mešajući kašičicu meda, dve kašičice kreme i par sazrelih jagoda koje ste zgnječili. Nanesite na lice i vrat i ostavite 20 minuta

9. Akne
Tretirajte akne jagodama koje su bogate vitaminom C, salicilnom kiselinom i flavonoidima.

Izvor: Vecernji.hr

(No Ratings Yet)

 Loading …