Jeo je u SKUPIM restoranima, pa glumio da ima SRČANI UDAR kako ne bi platio: Uhapšen je već 20 puta zbog ovoga

Zanimljivosti

Policajac koji ga je uhapsio četiri puta kazao je da ga je obično privodio nasmejanog.

Izvor: vecernji.hr/Paula Brico  |  

Ilustracija; Foto: Dejan Dundjerski/Shuttrstock

Ilustracija; Foto: Dejan Dundjerski/Shuttrstock

.

Jedan neimenovani pedesetogodišnjak, poreklom iz Litvanije, uhapšen je već dvadeseti put u poslednjih godinu dana zbog prevara koje je počinio na različitim mestima u turističkom delu grada Alicante. No, čak i pre nekoliko dana, uradio je istu stvar, uživao je u hrani i piću, pa je odglumio srčani udar ispred osoblja restorana kako bi izbegao plaćanje računa, piše The Sun.

Ovaj put je naručio obrok vredan samo 34,85 evra, a u teatralnu predstavu se upustio nakon što je pojeo paelju sa morskim plodovima i popio dva viskija.

Muškarac je u međuvremenu dobio nadimak „gastrodžet“, a španski mediji su preneli i to da je obično pokušavao da ostavi utisak bogatog ruskog turiste spremanog da izdvoji koliko treba za ukusne obroke i skupa pića.

Jedan od menadžera restorana, Mojsije Domeneh, rekao je: „Bilo je vrlo teatralno, pretvarao se da se onesvestio i pao na pod“.

Dodao je i da su obavestili ostale restorane tako što su fotografisali muškarca.

„Poslali smo njegovu fotografiju svim restoranima kako bismo ga sprečili da ponovo izvede prevaru“, rekao je.

Nakon što muškarac nije platio dva nepodmirena računa, osuđen je na 42 dana zatvora. Vlasnici restorana u kojima je 50-godišnjak glumio srčani udar planiraju da podnesu kolektivnu tužbu protiv njega, što bi moglo da rezultira kaznom zatvora do dve godine. Policajac koji ga je uhapsio četiri puta rekao je da je „gastrodžet“ obično privodio nasmejanog.

Read More