JUPOL i Crveni krst Srbije za decu

JUPOL i Crveni krst Srbije za decu 1Foto: Promo

Kompanija JUB, renomirani proizvođač materijala za završne radove u građevinarstvu u regionu sa istorijom dužom od 145 godina, sada već tradicionalno, petu godinu zaredom udružuje svoje snage sa najstarijom i najvećom humanitarnom organizacijom u Srbiji „Crveni krst Srbije“ u cilju realizacije humanitarnog projekta “Boje menjaju život” koji u fokusu ima pomoć deci iz socijalno ugroženih područja.

Humanost i tradicija na delu

Počevši od 2017. godine, robna marka JUPOL je promoter humanitarnog projekta “ Zajedno menjamo živote” sa porukom “JUPOL i Crveni krst Srbije zajedno za decu” pri čemu svaki kupac kupovinom JUPOL Plus 15L izdvaja 10 dinara u humanitarne svrhe.

JUPOL i Crveni krst Srbije za decu 2
Foto: Promo

Ove godine, pod sloganom „Zajedno menjamo živote“ kompanija JUB zajedno sa Crvenim krstom Srbije realizovala je projekat humanitarnog karaktera u kome su učestvovala deca iz opštine Ljig. Deca su boravila u okviru odmarališta Crvenog Krsta Aleksandrovac na Goču – Mitrovo polje, u periodu od 24.08. do 31.08.2021. godine. Kao što to praksa i program nalažu, deca su pohađala radionice edukativno-zabavnog karaktera, družeći se i radujući se zajedno sa svojim vršnjacima.

JUPOL i Crveni krst Srbije za decu 3
Foto: Promo

Uprkos novonastaloj situaciji sa pandemijom koja nas je sve zadesila u 2020. godini, kompanija JUB nije odustala od sprovođenja ovog humanitarnog projekta. Zahvaljujući ovom dugoročnom projektu, kompanija JUB je podržala oporavak 150-oro dece sa uticajem na edukativno-kreativan razvoj putem održavanja različitih radionica prilagođenih njihovom uzrastu.

Ove godine projekat je održan u Republici Srbiji i obuhvatao je smeštaj i kreativno-edukativni sadržaj za još 35 mališana iz socijalno ugroženih sredina u smeštajnim kapacitetima Crvenog krsta Aleksandrovac na Goču – Mitrovo polje.

Za kraj ovogodišnjeg druženja upriličena je svečana manifestacija u gradu Ljig, od strane Crvenog krsta Ljig, koja je okupila članove Opštinske Uprave grada Ljiga, Crvenog krsta Ljig, decu i njihove roditelje. Tom prilikom deci koja su boravila u kampu na oporavku donirana je i školska oprema za početak nove školske godine.
Inspirisani rezultatima prethodno realizovanih projekata kompanija nastavlja sa realizacijom društveno odgovornih projekata sa željom da zajedničkim snagama promeni živote mališana na bolje.

JUPOL i Crveni krst Srbije za decu 4
Foto: Promo

Na samim radionicama mališani su imali prilike da saznaju nešto više o likovnim, dramskim i muzičkim sferama kao i da se oprobaju u istim. Takođe, pored toga imali su prilike da podele svoje stavove i razmene mišljenja sa svojim vršnjacima po pitanju humanih vrednosti, borbe protiv trgovine ljudima, kao i da nauče nešto više o prvoj pomoći, verbalnoj komunikaciji i na taj način aktivno učestvuju u razvijanju sebe i svoje ličnosti.

„Kao što je još davno rekao Dostojevski: „Svi ideali sveta ne vrede suze jednog deteta“, gledajući osmehe na njihovim licima shvatila sam težinu i važnost njegovih reči. Zahvaljujući projektu naše kompanije i ove godine sam uživala družeći se malim ljudima velikog srca. Prijatna atmosfera, puno osmeha, razmene znanja i međusobnog poštovanja za ovih 7 dana obeležilo je i ulepšalo celu 2021. godinu stvorivši još jedno novo iskustvo za pamćenje“, istakla je Jelena Zdravković, rukovodilac marketinga u kompaniji JUB.

Kompanija JUB će i dalje nastaviti sa akcijom izdvajanja sredstava do kraja 2021. godine od svakog prodatog JUPOL Plus 15L proizvoda sa ciljem održavanja tradicije organizovanja humanitarnih i društveno odgovornih akcija za naše najmlađe.

Sloganom „Zajedno menjamo živote“ JUB želi da nam poruči da promeniti nečiji život možemo jedino ako se udružimo zajedno.

Original Article