Kako da osvežite svoj radni prostor

Foto: Shutterstock

Prostor u kući koji je namenjen za obavljanje papirologije ili bilo kakve druge administracije neretko predstavlja haotični i nimalo inspirišući kutak koji želite da zaobiđete… Sada smo za vas našli pet načina kako da najomraženiji deo doma pretvorite u mesto gde ćete uživati u obavljanju neizbežnih poslova.

Razmislite o problemu

Pre svega postavite sebi pitanje šta je tačno sve to što vam u vezi trenutnog radnog prostora ne odgovara. Možda je sto okrenut tako da vam se prozor nalazi iza leđa, a zapravo želite da gledate kroz njega? Najbolji način da otkrijete šta vam tačno predstavlja problem jeste da postavite stolicu na različita mesta i da na njoj posedite po nekoliko minuta. Razmislite kako se na kom mestu osećate i kada shvatite gde vam je najprijatnije jednostavno prevucite ceo sto u taj ugao. Ako su vam problem boje ili previše detalja, onda definitivno morate da neke stvari izbacite ili da prefarbate zidove neutralnijom bojom. Identifikujte najveći problem, a zatim nađite kreativno rešenje.

Budite kreativni

Koristite vintidž detalje umesto tipičnih modernih koji mogu da se pronađu na svakom odeljku za uređenje poslovnog prostora. Čaše ili vaze interesantnog dizajna mogu da vam posluže kao držači za olovke, prazne kutije predstavljaju idealno mesto za slaganje računa. Budite kreativni!

Iskoristite svaki kutak doma

Ako nemate dovoljno mesta razmislite kako da iskoristite prethodno neupotrebljiv prostor. Deo ispod stepeništa, na primer, može da bude savršen kutak u koji ćete smestiti radni prostor.

Napravite prostor za rad i igru

Mesto na kom možete da napravite pauzu i da se odmorite od posla, podjednako je bitno kao i sam radni prostor. Nađite način i ubacite neke stvari uz koje najviše volite da se opuštate. Ležaljka, televizor, knjige, izbor je na vama.