Kako izgleda noć kraj „UKLETOG“ DVORCA uoči Svetog Ilije: Legenda kaže da se tada pojavljuje DUH njegove PRVE VLASNICE! (VIDEO)

Zanimljivosti

Dvorac Kapetanovo se nalazi u dolini Starog Leca u Banatu. Sagradio ga je pre gotovo 120 godina župan Botka Bela. Od tada dvorac je promenio mnogo vlasnika i stanara, ali njegovi prvi vlasnici i njihova tragična sudbina ostali su upamćeni.

Izvor: Prva  |  

Foto: Printscreen Prva TV

Foto: Printscreen Prva TV

.

Novinarka Radinka Grujesku kaže da je župan Bela imao dve velike ljubavi u svom životu, a to su bile njegova supruga Ema, koja je bila mnogo mlađa od njega i kocka.

Kako kaže, jedne noći Bela je dvorac i čitavo imanje na kom se on nalazio izgubio na kocki, a kada je Ema to saznala popela se na kulu, polila benzinom, zapalila i bacila sa kule.

Legenda kaže da se u noći uoči Svetog Ilije u zamku pojavljuje duh županove supruge Eme i da se mogu pronaći vlasi njene kose.

Kako bismo ispitali da li zaista postoji „nešto“, u društvu bioenergetičara Milića Mikija Lazovića, ekipa Exploziva je provela noć upravo na ovom imanju.

Među porodicama koje su živele u ovom zamku bila je i porodica Kapor, a Joška se upravo u ovom dvorcu rodio i tu proveo prve tri decenije svog života.

A kako je izgledala noć uoči Svetog Ilije ispred „ukletog“ zamka, kao i šta Joška i ostali meštani imaju da kažu o ovom imanju pogledajte u videu.

Read More