Kako sacuvati ljubavni zar uprkos deci i obavezama

Podizanje i briga o deci mogu biti istovremeno emocionalno i fizicki iscrpljujuci. Ako Vas ne bude nocu i ne narusavaju Vasu intimu onda Vas definitivno prekidaju u razgovoru, romanticne vecere i putovanja vikendom su nemoguca a osudjeni ste na brz i prikriveni seks. Ipak mnogi psiholozi smatraju da mozete imati i decu i takodje dobar ljubavni zivot .

Dr. Elen Kreidman, smatra da je deci najbolje pokazati ljubav ako oni osecaju skladne odnose izmedju svojih roditelja. Moguce je uskladiti odnos izmedju briznog roditeljstva i skladnih ljubavnih odnosa u braku.

Tri razloga za slabljenje strasti pored dece:

1. Tesko je presaltovati se. Dr. Dr. Elen smatra da je tesko presaltovati se sa uloge roditelja u ulogu ljubavnika. Pocnite sa time sto ce te promeniti nacin u medjusobnom oslovljavanju. Mozete jedan drugome tepati, ali izbegavajte madjusobno oslovljavanje sa mamice ili tatice. Ovakvo oslovljavanje ce sigurno uticati da se Vas partner ne oseca seksi.

2. Ponasate se kao da je vasa veza zagarantovana brakom. Mozete jedan drugog nagraditi makar paznjama, makar to bio osmejak u prolazu. Prisetite se neznosti koje ste jedan drugom upucivali kada ste se zaljubili. Iako ste u braku i imate decu pokusajte da se ponasate prema vasem partneru kao da je najvaznija osoba u vasem zivotu. Zagrlite je, poljubite, pitajte je kako je provela dan.

3. Ogrezli ste u rutinu. Umesto da budu i ljubavnici mnogi parovi postaju neka vrsta poslovnih partnera. Kada se ovo dogodi vecina parova zavrsi tako sto rutinski vode ljubav. Iako vam je teze da nadjete vrema da budete sami i posveceni jedan drugom jos uvek ima mesta da vas ljubavni zivot bude uzbudljiviji. Budite kreativni. Zamenite nekad vasu spavacu sobu nekom drugom prostorijom u kojoj mozete na miru da vodite ljubav. Iznenadite vaseg muza sa seksi donjim vesom, ili ga na primer pozovite na posao i flertujte sa njim kao kad ste ga upoznali.

Budite ljubavnici u braku


Da ne bi ste potpuno izgubili ljubav vaseg bracnog para, rezervisite vreme za vodjenje ljubavi. Ne mojte reci da za to ne mozete da nadjete vreme. To je najbolji nacin da zrtvujete nsjvazniji deo vase veze. Imajte uvek na umu staro, dobro pravilo da morate tri puta vise da se trudite da zadrzite svog supruznika-cu, nego sto vam je trebalo da je – ga osvojite.

Ne dopustite da vas ometu prepreke.

Jedan od prioriteta koje bi ste trbali da postujete je da gradite vase odnose sa supruznikom-com

Najcesca prepreke tome su:

1.Mozete pronaci nekoga da vam pricuva decu. Trebate da naviknete decu da vam je potrebno da ponekad sami izadjete. Neka sami biraju osobu sa kojom bi najradije ostali kada vi niste tu.

2.Suvise ste umorni da bi ste izasli u provod.Ucinite ipak to, jer ce vas izlazak osloboditi od stresa. Osecace te se bolje i relaksirano kada se vratite.

3. Ne osecate se seksi i romanticno. Ovo osecanje se cesto javlja posle napornog dana provedenog na poslu i sa decom. Pocnite da saljete sebi pozitivne poruke u vezi vase seksualnosti.Neke od misli koje mogu pomoci su: Volim svoje telo, Volim kada me on ona dodiruje, Volim da vodim ljubav. Ako bas ne mozete da udjete u sexsi raspolozenje, pokusajte da se zadrzite u zagrljaju vaseg partnera, ili da vam on posalje ljubavnu poruku kako bi ste videli kako ce te se tad osecati.

4. Nemam dovoljno vremena. Stvorite vreme, ustajuci ranije ili ostajuci duze nocu budan.Podelite svakodnevne obaveze sa partnerom sto ce vam osloboditi malo vremena.