Kako se preseliti lako kada imate malu decu

Kako se preseliti lako kada imate malu decu 1Foto: Pixabay

Ako planirate selidbu i imate malu decu, a nemate koga da vam ih pazi dok vi pakujete, utovarate, vozite, istovarate, raspakujete i raspremate stvari na novoj adresi, možda imate i mali problem. E pa, prava agencija za selidbe u Beogradu rešava sve za vas. Vi ćete paziti na vašu decu, igrati se, i čekati da agencija obavi kompletnu selidbu i javi vam da je sve rešeno.

Naravno, takva agencija obavlja sve u šta spada: pakovanje, montaža i demontaža, obmotavanje lomljivih stvari u folije, pakovanje u kutije, iznošenje nameštaja, prevoz do nove adresa i onda sve ponovo, istovar, raspakivanje… neke agencije čak i počiste sve i jave vam da dođete na novu adresu. Tako je.

Evo malog plana kako da naš plan za selidbe uspe

Pozovite vašu agenciju za selidbe. Recite kakva je situacija, na primer: “Treba mi selidba, imamo malu decu, mi moramo da ih čuvamo, pa nam treba pomoć oko selidbe. Mi smo sada na ovoj adresi, treba da sve preselimo na ovu adresu u roku od, pa navedite koliko dana”. Tada sledi dogovor za organizaciju selidbe. Bitno je da u tom prvom razgovoru pomenete sve bitne stvari. Na primer, ako imate velike komade nameštaja koji ne mogu da prođu kroz vrata, ako živite na 13. spratu bez lifta ili ako morate da ispraznite stan u roku od “trebalo je juče”.

Što više detalja kažete o selidbi, više vremena se uštedi odmah. Znate koje je zlatno pravilo svakog posla? – Što duže planiraš, manje vremena ti treba da radiš. Jednom kada selidba krene, vaše je da brinete o vašoj deci, dok će profesionalci da se bave vašim stvarima. Ne brinite, znaju oni koja je činija dragocena, koji set tanjira vam je poklonila svekrva i potrebno je otarasiti ga se, pardon, sačuvati ga “specijalno”. Sve oni znaju i čekaće vas ubrzo na novoj adresi.

Kako se preseliti lako kada imate malu decu 2
Foto: Pixabay

Jedna preporuka za vozila koja se koriste za selidbe

Dok još sve planirate, obratite pažnju na vozila koja se koriste za selidbu vaših stvari. Sve agencije manje-više naplaćuju isto, ali koriste različita vozila. Birajte agenciju za selidbe sa boljim vozilima. Zašto? – Zato što ne želite da čekate do 11 uveče da bi vam javili da je kombi zaglavio na mostu jer se pokvario, moramo da nastavimo sutra. Dakle, ako selidba nije velika, birajte novije kombije za selidbe, ili ako je veća selidba birajte novije kamione. Ako niste sigurni, pitajte za stanje vozila, da li se redovno servisiraju, da li se održavaju i imaju sve tehničke uslove da mogu da odvezu stvari na vašu novu adresu.

Kako se preseliti lako kada imate malu decu 3
Foto: Pixabay

Ako imate stvari koje vam nisu potrebne, možete i da zaradite

Jednom kada selidba krene, svi shvate da imaju stvari koje mesecima ne koriste, stvari na koje su zaboravili i reše da ih bace. E, tu svi greše. Treba znati da mnoge agencije rade otkup starog nameštaja, stvari, garderobe, bele tehnike i svega što vam možda ne treba više. Znamo da čak jedna agencija radi otkup mobilnih telefona. Da, dobro ste pročitali. Ova agencija je prepoznala trenutak da mnogi ljudi po svojim fiokama tokom selidbe iskopa nekoliko mobilnih telefona koje više ne koristi i prosto ne znaju šta će sa njima. Više nisu novi, imaju nove i dobre telefone, a ove stare su tradicionalno zadržali. E pa ne mora tako, umesto da platite punu cenu selidbe, dogovorite razmenu. Sve što vam nije potrebno, dajte na otkup. Možda nećete zaraditi ali ćete sigurno proći jeftinije. Naravno da ovo može da bude jedna od bitnih stvari zbog koje biste odabrali baš određenu agenciju za selidbe.

PROMO TEKSTOriginal Article