Kako se svaki horoskopski znak ponaša kada je LJUBOMORAN? Bikovi su posesivni, Rakovi se povlače u sebe, a Ribe…

Astro

Ljubomora je kompleksna emocija koja može izazvati različite reakcije, zavisno o ličnosti i astrološkom znaku.

Izvor: index.hr  |  

Ilustracija/Foto: Gladskikh Tatiana/Shuttrstock

Ilustracija/Foto: Gladskikh Tatiana/Shuttrstock

.

Istražili smo kako svaki horoskopski znak reaguje na ljubomoru, pružajući uvid u njihove skrivene strahove i načine na koje se nose s ovom snažnom emocijom.

Ovan

Ovnovi reaguju na ljubomoru vatrenom energijom. Kao znakom kojim vlada Mars, mogu da postanu impulsivni i direktivni. Ako Ovan oseti ljubomoru, verovatno će to otvoreno izraziti, često kroz konfrontaciju. Njihova ljubomora brzo se rasplamsava, ali brzo može i nestati.

Bik

Bikovi, vođeni Venerom, planetom ljubavi, pristupaju ljubomori sa više opreza i posesivnosti. Kada osete ljubomoru, mogu postati vrlo teritorijalni i zahtevni. Bik će tražiti stabilnost i potvrde od partnera kako bi umirio svoje nesigurnosti.

Blizanci

Blizanci se, zbog svoje promenljive prirode, mogu nositi sa ljubomorom na neobične načine. Mogu postati sarkastični ili čak izbegavati suočavanje sa problemom, birajući šalu umesto otvorenog razgovora. Njihova komunikacija postaje začinjena neizvesnošću.

Rak

Rakovi su izuzetno emotivni i, kada osete ljubomoru, njihova reakcija je duboko osećajna. Mogu postati povučeni i osetljivi, pokazujući svoju ljubomoru kroz tugu i potrebu za češćom emocionalnom sigurnošću od svojih partnera.

Lav

Lavovi, kraljevi Zodijaka, reaguju na ljubomoru sa dramom i teatralnošću. Njihova ljubomora može doći sa demonstracijama kako bi privukli više pažnje na sebe, koristeći svoj šarm i harizmu kako bi ponovo osigurali poziciju u središtu pažnje.

Devica

Device su metodične i analitične, a njihova ljubomora često dolazi sa preispitivanjem i analizom partnerovih postupaka. Skloni su kritici i mogu da pokazuju znakove nezadovoljstva kroz pasivno-agresivno ponašanje.

Vaga

Vage nastoje da izbegnu sukob, pa će njihova ljubomora često biti prikrivena ili izražena kroz diplomatiju. Mogu da postanu hladni ili udaljeni dok pokušavaju da izbalansiraju svoje osećaje i potrebu za harmonijom u odnosima.

Škorpija

Ljubomora Škorpija je verovatno najintenzivnija. Snažno emocionalni i strastveni, njihova ljubomora može dovesti do manipulativnog ili kontrolirajućeg ponašanja jer traže duboko poverenje i transparentnost od svojih partnera.

Strelac

Strelci vole slobodu i kada se osete ograničeno zbog ljubomore, mogu da reaguju burno. Njihova reakcija može da bude bekstvo ili traženje više prostora i slobode unutar odnosa.

Jarac

Jarčevi su praktični i kontrolisani, pa njihova ljubomora dolazi s tihih procenom situacije. Mogu postati hladniji i distanciraniji dok razmišljaju o najboljem načinu rešavanja problema.

Vodolija

Vodolije su poznate po svojoj nezavisnosti, a ljubomora može biti teška za njih. Pokušaće racionalizovati svoje osećaje i često se povući kako bi promislili o situaciji, izbegavajući otvorene sukobe.

Ribe

Ribe, emotivno duboke i intuitivne, osećaju ljubomoru na vrlo intenzivan način. Mogu da postanu emotivno preplavljene i često traže utehu kroz direktnu emocionalnu povezanost sa partnerom.

Read More