Koje se bolesti leče uz pomoć drveća? Saznajte u najnovijem broju Lise

Foto: Promo

U novom broju Lise, koja je na kioscima od 19. septembra 2014. godine, saznajte sve o dendroterapiji, lečenju drvećem. Stručnajci tvrde da udisanje šumskog vazduha može udvostručiti imunitet: dok šetnja hrastovom šumom ublažava stres, bor smiruje nervozu i otklanja psihičku napetost, kesten olakšava reumatske tegobe, a kedar povećava seksualnu moć.  

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv Alchajmerove bolesti, pripremili smo tekst o prvim simptomima demencije. Ako ste rasejani, gubite stvari i ne pamtite imena, sve je u redu dok možete da “vratite film” i da se prisetite. Kada ni to ne pomogne, možda je reč o početku demencije…

Šta je zdravije, presno ili kuvano? Sve češće čujemo da se prilikom prženja, pečenja ili kuvanja vitamini nepovratno gube – proverite da li je to sasvim tačno i koje su prednosti i mane sirovih namirnica?   

Poklonicima narodne medicine pokazujemo kako da sami naprave losione i maskve za ten bez fleka. Losioni od limuna i peršuna, maska od rena ili tonik od peršuna ukloniće sve fleke od sunca na licu, dekolteu, leđima… 

U novom broju Lise saznajte i kako je glumica Borka Tomović osvojila publiku i koji je recept za uspešan brak Vladimira Vanje Grbića. 

Zabavite se i uz pomoć numerologije izračunajte broj svog imena. Svako ime je pod zaštitom nekog nebeskog tela, koje utiče na slaganje partnera i kvalitet veze. Poigrajte se brojkama i otkrijte čiji uticaj trpe vaša imena i kakve su vam šanse da opstanete zajedno.

Iz rubrike Putovanja izdvajamo Kranj – grad u kome živi istorija.

Poklon plus: Meksičke serije – saznajte sve o junacima telenovela Ukradena ljubav i Divlja mačka.