Kosu je oprala majonezom, evo kakav je rezultat dobila!

Majoneza je dodatak sendvičima,ali malo ko zna koliko je ona odlična za kosu.

Ovo je iskustvo djevojke koja je probala masku od majoneze, u majonezu je dodala ekstrakt vanile, i eksperiment je mogao da počne.

Međutim vanila nije puno pomogla, da se ublaži miris majoneze. Majonezu je ostavila 20 minuta,stavila u peškir i zatim oprala kosu.

 

Kada je pomješala majonezu i šampon, bilo je užano.

Međutiv vrijedilo je nakon što je osušila kosu kosa je na dodir bila mekana i imala sjaj.

Bitno je da dobro svoju kosu operete nekoliko puta u koliko ne želite da vam ostane nakon sušenja, masna.

Rezultat slika za majoneza na glavi

U koliko nemate hrabrosti za tu masku probajet neku od ovih koje su nevjerovatne.

Osnovni sastojak ove maske je kvasac, treba da se koristi 2 puta nedeljno.Kako bi se oporavak oštećene kose, i da biste dobili maksimalne rezultate,ovo ponavljajte zatim svaka 2 mjeseca.

Rezultat primjene ovakve maske, je trajan!

Ova maska odgovaraju svim tipovima kose, i nezamenljive su u borbi protiv opadanja kose kao i ubrzavanje rasta.

Maska od kvasca protiv opadanja,odlična je za slabe kose:

Biće potrebno:

  • 1 kaf. kašika toplog mlijeka
  • 7 gr suhog, ili 2o gr svježeg kvasca
  • 1 kaf. kašika meda

Priprema:

U 1 supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda, te u koliko ga nemate može i šećer, zatim ostavite da djeluje 15- 20 min, a nakon toga smjesu naneti na čistu, vlažnu kosu.Glavu umotajte najlonskom kesom i peškirom, te ostavite da djeluje sat vremena nakon toga oprati toplom vodom.

Pomoću ove maske, gljivice kvasca povećavaju količinu vitamina, i minerala neophodnih za rast vaše kose. Na taj način će te ojačati oštećenu kosu.

Provjerite u kakvom je stanju vaša dlaka!

Kako biste mogli provjeriti da li je vaša kosa zdrava,  probati ovaj jednostavni trik.Sve što trebate uraditi jeste uzmite čašu vode i u nju potopite pramen svoje kose.

Image result for ispucala kosa

Ukoliko taj pramen potone, znači da vam kosa nije baš u najboljem stanju, u koliko ostane na površini to je pokazatelj da vam je zdrava!

Najbolja ulja za kosu!

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje snažno prodire duboko u kosu, te je na taj način štiti od isušivanja i opadanja. Nakon maske od kokosovog ulja vaša kosa će biti meka i sjajna, te će podstići i njen rast i bujnost.

U koliko želite da vam manje opada kosa, pokušate svaku noć da kokosovo ulje utrljate u tijeme, te i na krajeve kose u koliko želite da kosa bude glatka. Nakon pranja  kosu dobro isprati sa šamponom, nekoliko puta.

Ulje ruzmarina

Ruzmarinovo ulje je izvrstan tretman protiv gubitka kose, podstiče deobu ćelija, samim tim i rast kose. Također ovo ulje možete koristiti kako bi ste odložili pojavu sijedih vlasi.

Maslinovo ulje pomješajte sa ruzmarinom, te ostaviti na kosi kao masku nekoliko sati zatim dobro isprati.