Kupili krntiju od tenka pa našli zlatne poluge vredne milione evra! (video)

Zlatne poluge izrađene u Sverdlovskoj oblasti

Nik Med i Tod Čemberlin kupili su stari tenk na „I-beju“ za 30,000 funti, a u njegovom prtljažniku pronašli su zlatne poluge.

Svoje otkriće zabeležili su kamerom.

„Je li to ono što mislim da jeste? Koliko je teško, je li to zlato? Teži oko pet-šest kilograma!“, uzvikivao je Med dok je izvlačio polugu.

Nakon što su izvukli blago iz T54, tenka koji je proizveden u Kini, dvojica prijatelja nazvali su policiju kako bi prijavili svoj pronalazak.

„Nisam mislio da ću ikada ovo uraditi, ali moramo da nazovemo policiju. Ne znam jesu li vredne milione ili stotine hiljada funti. Ali sigurno ne želim da prećutim da sam našao blago“, kazao je Med.

On se inače bavi preprodajom i iznajmljivanjem tenkova.

Iako zna da su šanse male, nada se da će na kraju ipak moći da zadrži zlato. Nakon što je Med nazvao stanicu, dva policijska službenika došla su do njegove radionice. Ispisali su mu priznanicu, koju sada čuva u sefu u Londonu.

Med pretpostavlja kako će istraga biti sprovedena i u Kuvajtu, kako bi se utvrdilo odgovara li ijedna poluga ukradenom zlatu tokom iračke invazije 1990. godine.

„Šanse da zadržimo zlato su vrlo male. Ali imao sam nekoliko jako čudnih poziva. Jedan čovek me je nazvao i tvrdio je da je pukovnik vojske Velike Britanije i da je zlato njegovo“, kazao je pošteni nalazač.

Portparol policije u okrugu Northemptonu rekao je za „Dejli mejl“ da ne može da komentariše slučaj zbog istrage koja je u toku.