Mala zamašćena lepinja

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 


hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela


Odmor je definitivno gotov. Vervatno ste primetili da nisam bila toliko prisutna na blogu ili strani Moja HRONO kuhinja . Uživala sam, sunčala se, kupala…. I slagala bih vas kada bih rekla da nisam grešila. Ovo je prvo letovanje od kako sam na ovom režimu ishrane, da nisam vodila računa mnogo. Imala sam redovne obroke, nekada po svim pravilima, nekada van svih pravila. Da imam problem s kilažom to ne bih radila, ovako sam sebi dala malo oduška. Imam dobru liniju, znam kako treba da jedem, vežbam, pa sam i zaslužila malo opuštanja.

Zen #nofilter #summertime

A post shared by Ana Cubela (@hronokuvarica) on Jul 1, 2017 at 3:54am PDT

A sad povratak stvarnom životu i disciplina.

Juče sam zamesila malu lepinju, meni dovoljnu za dva dana, ako ne i više. Nisam je ostavljala dugo da se fermentiše jer su već velike vrućine, smesa je uveče stajala oko četiri sata.

Potrebno vam je:

  • 70 gr speltinog brašna
  • 30 gr heljdinog brašna
  • 100 ml mlake vode
  • Prstohvat morske soli
  • 1 manja i ravna kašika masti
  • 1 ravna kašičica praška za pacivo

 

Pomešala sam prvo brašna pa dodala vodu a zatim i omekšalu mast. sve sam dobro promešala, pokrila i ostavila da stoji. Posle četiri sata, otprilike, dodala sam so i prašak za pecivo i sve dobro umešala kašikom. Smesa će vam biti gusta i lepljiva. Samo sam je izručila na pek papir u plehu, malo zagladila mokrim rukama i stavila u mlaku rernu. Podesite podeok na 210 stepeni. Pekla se nekih 15 do 20 minuta. Proverite čačkalicom da li je gotova. Ako se ništa ne lepi za čačkalicu, onda je izvadite napolje i umotajte u suvu krpu. Neka odmori do doručka.

Čim može ovako tanko da se seče, a da se ne mrvi, znači da je uspela

Uz ovu lepinju su išla jaja na oko. Sa dosta začina, ljutom paprikom i malo paradajza.

Prijatno!