Mazala je sok od luka luka na lice tokom 40 dana: Evo šta je postigla!

274

Tamne fleke su povezane s poremećajem kože, u koliko patite od melasma, možete kontrolirati ovaj problem. Sve što vam treba jeste dvije žličice sok od luka i dodajte 1 čajnu žličicu sok od limuna, ovu tekućinu nanesite na vatu i utrljajte u lice.

Ostavite 20 minuta da djeluje  i operite toplom vodom, i za nekoliko semica uklonit će sve fleke.

Sok od luka se može korisiti i kao tonik, potrebno vam je 1 žlica soka od mrkve, 1 žumanjak jaja, 1 žlicu soka od luka,  1 žlicu maslinovog ulja i jednu žličicu za stol ili ružnu vodu.

Sve navedene sastojke pomješajte u u zdjelu. Te nakon toga operite lice mlakom vodom i nanesite losion s vatom.

Može se koristiti i za tretman protiv akni od luka pomiješan s medom ili maslinovim uljem.

Rezultat slika za crveni luk

Idući put kada odete u nabavku namirnica, dajte prednost crvenom luku.

Oba luka sadrže antioksidanse, ali nove studije pokazuju je crvena verzija je njevjerovatna dobra u borbi protiv raka.

Naučnici su izložili ljudske stanice raka otkrili su da je ekstrakt crvenoga luka ubio četiri puta više u poređenju sa ostalim lukom, ističe Suresh Neethirajan, dr.sc. bioinžinjeringa.
Zašto baš crveni luk

Stručnjaci ističu kako je važno to što je crveni luk bogat bioflavonoidom kvercetinomdobar u borbi protiv alergija, upala, karcinoma i srčanih bolesti.Istraživanja je je pokazalo kako crveni luk sadrži i antocijanine tj. – biljne pigmente koji poboljšavaju djelovanje kvercetina,te su odlični u borbi protiv raka, srčanih bolesti, dijabetesa i upalnih stanja.

Antocijanini su zaslužni za crvene, plave, ljubičaste i crne nijanse plodova, stoga doktori preporučuju odabir bogato obojanoga voća i povrča stoga je crveni luk luk bolje funkcioniše u borbi protiv raka. Istraživači su došlo do rezultata da kako je luk vrlo efektivan u borbi protiv stanica karcinoma dojki. Luk ometa komunikaciju između stanica raka i na taj način ne dozvoljava njegovo širenje , zbog čega se uništavaju. Stoga se preporučuje konzumaciju crvenog luka, barem kao prevenciju.

Rezultat slika za crveni luk

Nadaju se kako bi tehnika ekstrakcije, testirana u studiji,, mogla omogućiti da kvercetin iz luka jednog dana služi kao dodatak prehrani ili se koristiti kao lijek, najbolje jesti svježi luk, budući da kuhanje uništava djelovanje antioksidansa.

Visoke razine vitamina C, bakra,vitamina E,kalcija, vitamina A možemo pronaći u luku.On je jedan od najboljih antioksidansa su svakako vitamini A, E i C, bakar je jedan od važnijih minerala u održavanju zdravlja kostiju i zglobova te može pomoći ženama u sprečavanju osteoporoze i za održavanje čvrstoće kože.

Luk može pomoći u obrani od bolesti crijeva i želuca, te e povezana s nižim rizikom od raka debelog crijeva i s s nižim rizikom od kolorektalnog karcinoma. Oni potiču rast zdravih bakterija, te uništava štetne bakterije crijeva.

No ono zbog čega ga predstavljamo ovaj put jest kao odličan brzinski lijek protiv prehlade, jer je on  prirodnim antibiotikom koji svatko od nas ima kod svoje kuće.  Kad aimate prehladu ili gripu imate povišenu temperaturu posegnite za crvenim lukom, osjećat če te se odmah bolje.

Rezultat slika za crveni luk