Med i cimet lek za sve

Kombinacija koja leči!
Naučnici danas prihvataju med kao vrlo efikasan lek za razne bolesti. Njegovo korišćenje ne izaziva baš nikakve štetne efekte, a savremena nauka kaže da ova namirnica ne šteti čak ni dijabetičarima ako je uzimaju u pravoj dozi, kao lek.

Mešavina meda i cimeta vekovima se koristila kao lek, a mi vam donosimo spisak bolesti koje ove dve namirnice leče.

Bolesti srca
Napravite smesu od meda i cimeta i namažite je na hleb. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje holesterol u arterijama i sprečava srčani udar. Redovna upotreba ove kombinacije smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca. Kod starijih osoba, arterije i vene gube elastičnost, pa može doći do začepljenja. Kombinacija meda i cimeta će revitalizirati krvne sudove.

Dugovečnost
Veruje se da svakodnevno uzimanje čaja s medom i cimetom može da produži život. Pomešajte četiri kašike meda, kašiku cimeta u prahu i tri šoljice vode, prokuvajte i pijte to kao čaj. Popijte četvrtinu šoljice tri do četiri puta dnevno. Vaša koža će biti mekana i sveža, a odložiće i nastanak bora.

Infekcije bešike
Pomešajte dve kašike cimeta u prahu i kašiku meda u čašu mlake vode i popijte. To uništava bakterije u bešici.

Holesterol
Pomešajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u prahu sa pola litra vode. Ova smesa će smanjiti količinu masnoće u krvi. Dokazano je da pacijenti koji su ovaj napitak pili bar tri puta dnevno nakon nekog vremena nisu imali problema s visokim holesterolom.

Artritis
Dodajte dve kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu u šoljicu vruće vode. Ukoliko ovaj napitak budete redovno pili, možete izlečiti hronični artritis. Jedno istraživanje je pokazalo da se bolesnici pomoću ovog napitka mogu osloboditi bola čak mesec dana.

Probavne smetnje
Cimet u prahu pomešajte s dve kašike meda i to pojedite pre jela. Na taj način će se i najteže jelo lakše svariti.

Infekcije kože
Pomešajte med i cimet, smesu stavite na delove kože koje je zahvatila infekcija, držite na koži oko 30 minuta, pa potom isperite toplom vodom.

Umor
Pomešajte pola kašike meda i pola kašičice cimeta u čaši vode. Popijte u popodnevnim satima kad osetite umor. Svakodnevno konzumiranje ovog napitka će povećati vitalnost u roku od nedelju dana.

Loš dah
Pomešajte kašiku meda s kašikom cimeta u prahu u toploj vodi. Svako jutro ovim isperite usnu duplju, pa će vaš dah biti svež tokom celog dana.

Prehlade
Oni koji pate od uobičajene i hronične prehlade treba da jednom dnevno tokom tri dana uzimaju jednu kašiku meda pomešanu sa 1/4 kašičice cimeta u prahu. Na ovaj način ćete se rešiti kašlja, kijavice i bolova u sinusima.

Pomaže kod raka želuca
Nedavna istraživanja su pokazala da med i cimet mogu pomoći u lečenju raka želuca. Pacijenti koji pate od ove bolesti treba da pojedu jednu kašiku meda pomešanu s jednom kašikom cimeta u prahu, i to svakodnevno tri meseca.