Mnogi rade ovu grešku prilikom usisavanja: Profesionalna čistačica dala savjet koji zlata vrijedi

Autor: B. D.

Rijetko tko navodi usisavanje kao svoj umiljeni kućanski posao, no postoje neki ljudi koji rade veće greške prilikom ove naporne aktivnosti. Ako ustrajete u ovoj pogrešci možete trajno oštetiti usisavač, a pod će ostajati prljav.

Melissa Maker od 2006. godine radi kao profesionalna čistačica i u svojoj karijere nagledala se “svega i svačega”. Maker je rekla da je izrazito važno čistiti sam usisavač, pogotovo usisnu cijev u koju mogu zapeti dlake i prljavština.

Čak i malo dlačica koje su zapele u cijevi može smanjiti efikasnost vašeg usisavača. Iako većina usisavača dolazi s filtrom za hvatanje dlake kućnih ljubimaca, treba pripaziti na prohodnost cijevi, savjetuje Maker za the Sun.

Treba provjeriti dostupne nastavke

Maker je rekla da je najefikasnije prostoriju usisavati od sredine prema vratima. Rekla je da je lakše i praktičnije kretati se u smjeru kabla. Maker objašnjava da bi usisavač trebali očistiti nakon svakog usisavanja jer bi od previše prljavštine mogao pregorjeti motor.

Ovo je najprljaviji predmet u kupaonici koji se rijetko pere: Riskirate opasne bolesti

Rekla je i da bi se za najučinkovitije čišćenje trebali upoznati sa svim nastavcima koji su došli uz uređaj. Korištenje pogrešnog nastavka moglo bi oštetiti podove ili tepih, pa je važno provjeriti priručnik.

Maker savjetuje da pri korištenju produženog nastavka za hvatanje paučine treba usisavati od gore prema dolje jer bi u suprotnom prljavština pala natrag na pod. “Počnite s plafonskim uglovima, letvicama, zatim okvirima vrata i slika”, savjetovala je Maker.

Autor:B. D.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Read More