Montevideo: Prijatelji za ceo život

Foto: Manga

Najveći projekat u dosadašnjoj karijeri, najduže i najkorisnije iskustvo na snimanju i najbolje druženje sa kolegama. Ovako su ukratko mladi glumci Uroš Jovčić (24), Ivan Zekić (27) i Andrija Kuzmanović (29) koje ovih dana na desetine hiljada novih gledalaca gleda u krcatim bioskopima u filmu Montevideo, vidimo se, opisali rad na ostvarenju koje hrabrim koracima trči ka tituli filma decenije. Od početka snimanja prvog dela, preko serije i nastavka prošlo je više od četiri godine a oni sazreli kao glumci i kao ljudi, i prošli, kako kažu, dodatnu školu pred kamerom.

Uroše, kako su vama kao najmlađem glumcu u ovom intervjuu prošle ove godine?

Uroš: Kada smo počeli imao sam nepunih 20, a sada 24 godine. Sazreo sam uz Montevideo kao Peđa Vasić koji glumi Stanoja. Meni su i brkovi počeli da rastu (smeh). Šalim se malo.

Kako reagujete kada vidite svoju sliku na bilbordu?

Ivan: Nikad sebe nisam video na bilbordu.

Uroš: Ja sam video pola svog lica (smeh).

Ivan: Koji deo je upao (smeh)?

Uroš: Nos i deo brade (smeh).

Ivan: Da se uozbiljimo. Glumci nemaju objektivni utisak kad vide sebe. Neki mnogo vole da se gledaju, a neki ne vole uopšte. Uvek „jurim“ sredinu kako bih bio realan koliko mogu.

Uroš: Ja pratim Ivanov fazon – zlatnu sredinu.

Da li ste se poznavali pre filma?

Andrija: Većina nas upoznala se na snimanju. Počelo je kao upoznavanje sa novim kolegama, a završilo se sa dobrim prijateljima.

Na sledećoj strani pročitajte kako su se glumci pripremali za ulogu u nastavku filma Montevideo, kao i kako izgleda njihovo druženje iza kamera.