Naišao je na PORUKU U BOCI, pa pronašao devojku koja ju je napisala, pre više od ČETIRI GODINE

Zanimljivosti

Frank Bolger iz Nju Džersija čistio je smeće na plaži sa suprugom i unukom kad je pronašao tajanstvenu poruku u minijaturnoj boci.

Izvor: index.hr  |  

Ilustracija/Foto: Albina_Sol/Shuttrstock

Ilustracija/Foto: Albina_Sol/Shuttrstock

.

„Ovu sam bocu bacila u more da je neko pronađe. Možda je otputovala u Afriku ili na Island! Neću znati da li je neko ovo pronašao, ali se nadam da će biti pronađena!“, piše u poruci.

Bolger je krenuo u potragu za osobom koja je napisala poruku, a cela priča je ubrzo postala viralna. Ispostavilo se da je boca s porukom doputovala iz Irske.

.

Napisala ju je devojka Aifa Brin, koja živi u Briju u Irskoj, a saznala je za potragu nakon što je njen otac gledao vesti na TV-u kada se pojavila priča o otkriću.

Devojka je odlučila da se javi Amerikancu putem mejla, ali je on bio skeptičan oko toga da li je zaista reč o autorki poruke.

„Pitao sam je u mejlu može li mi poslati neke slike i neke uzorke rukopisa“, rekao je za WPVI-TV. Devojka je pristala, a on se tada uverio kako je ona zaista napisala poruku.

Bolger i Aifa čuli su se putem telefona kako bi razmenili priče. Poruka je napisana 17. jula 2019. i putovala je iz Irske do SAD-a ukupno 1500 dana.

Read More