Najbolji gel za podočnjake – TOP lista!

Najbolji gel za podočnjake – TOP lista!

Autor: Ivana Stojanović

Ako imate izražene podočnjake, onda gel za podočnjake može biti rešenje koje će ih otkloniti. Ne znate ništa o njemu? Vreme je da se informišete.

U moru stvari oko kojih se brinemo kada je u pitanju fizički izgled, jedna od njih su i podočnjaci. Jednostavno se pojave. Veliki su, nekada tamni i jednostavno, ne znamo kako im stati na put.

Ponekad su uvučeni, ponekad naduveni, takozvane kesice ispod očiju. Teško je naći za sve njih univerzalni način otklanjanja. Zato postoje brojni preparati koji vam mogu pomoći da se borite. Potrebno je da pronađete onaj koji će odgovarati baš vama.

Jedna od mogućnosti su upravo gelovi za podočnjake. Ovde ćete pronaći njihove vrste i saznati sve što može da vas zanima o njima.

Šta je gel za podočnjake?

Gel za podočnjake je preparat koji se maže na okoloočnu regiju i ima tendenciju da situaciju sa vašim podočnjacima dovede u normalu.

Gel je, kao što znate, poprilično retka struktura, koja u sebi može sadržati sve supstance, kao što ih imaju kreme i masti. Struktura je takva da se gel ne razmazuje previše, brzo se upija u kožu i ne ostavlja trag.

Takođe je gel onaj koji se brzo osuši i ostavlja na koži nekakav zaštitni film. On može biti pogodan i za šminkanje, odnosno, za nanošenje korektora na podočnjake, budući da je sklon tome da izglača kožu. Posle njega, nanošenje bilo kakve šminke može biti efikasnije i lakše ćete sakriti podočnjake.

Takođe je izvesno da gelovi za podočnjake hlade deo oko očiju. Ponekad i sami od sebe, a veoma su pogodni da ih stavimo, recimo, u frižider. Onda, kada ih nanesemo na podočnjake, osećaj hlađenja može biti oslobađajuć.

Naročito to može biti izrazito ujutru, kada ustanemo. Podočnjaci su tada ponajveći. Ako na njih stavimo ohlađeni gel, on će nas veoma relaksirati. Sama hladnoća će otkloniti potencijalni otok, a gel uticati na uklanjanje podočnjaka.

Treba još pomenuti da pored retke, gel za podočnjake ima providnu strukturu. Zato ističemo da je pitanje navike, ako ne i ukusa, da li ćete posegnuti baš za gelom, ako imate problema sa podočnjacima.

Helena je imala drugačiji pristup. Rešila se podočnjaka prirodnim putem i na jednostavan način. Ali, ne samo to! Rešila se i bora i podočnjaka i podmladila izgled svog lica! To što je njoj pomoglo, može pomoći i vama. O čemu se radi, saznajte na ovom linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Krema ili gel za podočnjake? Šta izabrati?

Ovo je jedno veoma logično pitanje koje verovatno svima onima koji kupuju ovakve proizvode unosi zabunu. Ima li uopšte razlike između kreme i gela za podočnjake?

Po pitanju sadržaja, između kreme i gela gotovo da nema razlike. Sve zavisi od proizvođača, ali je sastav manje više isti. Dakle, sve što imate u gelu, imate i u kremi za podočnjake.

Razlika je u strukturi. Gel ima ređu, providnu strukturu, dok je krema masnija, kremastija, uglavnom bele boje.

Kako onda odlučiti i možemo li reći da je ovo ili ono bolje?

U principu, teško je dati univerzalni odgovor za svakoga i eksplicitno reći šta je bolje jer je to pitanje ukusa, odnosno, potreba kože.

Prema nekom nepisanom pravilu, koža oko očiju, što je starija, to je suvlja. Količina elastina iz kože se gubi, a podočnjaci nisu izuzetak. Gel može savršeno da ohladi kožu podočnjaka, naročito ako su naduveni, da ih vrati unutra.Međutim, masnija struktura kreme će malo bolje nahraniti ovaj predeo i dati hidrataciju koja je neophodna. Nekada je ta suvoća u stvari razlog što su podočnjaci dosta izraženi. Krema je takođe adekvatna da se utapka u kožu i da zadrži njenu vlažnost.

Zato, ne možemo se odlučiti za jedno od ova dva. Potrebno je da sami ispitate potrebe svoje kože i odlučite.

Kako se koristi gel protiv podočnjaka?

gel za podočnjake upotreba

Gel protiv podočnjaka uvek se nanosi na očišćeno lice. Potrebno ga je nanositi i ujutru i uveče.

Uveče je situacija povoljnija. Očistite lice i nanesete gel, u maloj količini, direktno na podočnjake. Ako ima bilo kakve prljavštine, ili šminke, onda preparat neće prodreti dovoljno i neće ga koža podočnjaka lepo upiti. Zato je važno da lice bude očišćeno i suvo.

Ujutru gel za podočnjake treba naneti pre šminke. Lice takođe treba da bude odmašćeno, pošto se preko noći sebum luči. Kada se lice očisti, naneti gel i onda sačekati neko vreme. Iako se on brzo upija, potrebno je pustiti ga da oddeluje.

Posle toga se možete šminkati.

Gel za podočnjake nije naročito zahtevan za nanošenje. Ne treba ga previše umasiravati na lice. Dovoljno je da ga blagim pokretom nanesete.

Savet plus je da se preko noći ostavi u frižideru onda da se nanese hladan. U mnogome će oporaviti podočnjake i poboljšati izgled celog lica.

Gel maska za podočnjake

Sve je više na tržištu ovih proizvoda, pa hajde da ih pomenemo u okviru ove teme. Gel maskice za podočnjake su pravi hit ovoga vremena i potrebno im je posvetiti pažnju.

To su gelasti jastučići koje možete kupiti u parfimerijama i drogerijama. Dolazi nekoliko parova u kutiji, najčešće tri para. Izgledaju kao mali jastuk . U sebi sadrže gel, koji, kada se odlepi ili pritisne, tada se otpušta.

Taj gel je dobro da odstoji , kao što stoji bilo koja maska za podočnjake. To znači deset do petnaest minuta. Može biti i duže, važno je da gel koji se nalazi na jastučiću pomalo zasuši i da ga koža upije.

Ove maske gelovi imaju za cilj da naš pogled učine manje umornim. Takođe je cilj da podočnjaci budu manje vidljivi. Sadržaj gela je koncentrovaniji, ali nije agresivan i neće oštetiti osetljivu kožu ispod očiju.

Vrlo su zgodni za nanošenje. Dobra stvar je što su pogodni da ih ponesete na putovanja. Ne zauzimaju mnogo mesta. A izvesno je da ćete osetiti potrebu za njima kada putujete. Umor i neudobna sedišta nam svakako zadaju glavobolje, a i ogromne podočnjake.

Naravno, i njih treba nanositi na čisto lice. Zato je svaki vid žurbe pogrešan. Lepo očišćeni podočnjaci upiće sve korisne sastojke i tako će vas učiniti podmlađenijima.

Saznajte više o jastučićima za podočnjake u ovom tekstu:

Jastučići za podočnjake osvežavaju izgled za par minuta

Aloe vera gel za podočnjake

Aloe vera je biljka koja se već godinama koristi za raznorazne probleme, pre svega opekotine i rane. Ono što je malo manje poznato, to je da gel ove biljke obiluje vitaminom E i vitaminom K. Ova dva vitamina su odlična za negu područja oko očiju, pa i za otklanjanje podočnjaka.

Aloe vera gel za podočnjake može se naći u drogerijama. Ovaj proizvod je odličan jer se zahvaljujući njemu podočnjaci povlače za tren oka.

Najbolje ga je nanositi ujutru, na tek umiveno lice, to jest područje oko očiju. Tada se i javlja najveća potreba. Pomenuli smo da su većini ljudi podočnjaci najveći ujutru.

Ono što treba da uradite, to je da ustanete malo ranije, pošto će ovo iziskivati od vas neki trenutak više. Zapravo, kada se umijete, dok popijete kafu ili spremate doručak, možete držati ovaj gel na podočnjacima.

Naime, potrebno ga je naneti u debelom sloju, baš debelom. Podočnjaci će upiti onoliko koliko je potrebno da se upije. Držite barem petnaestak minuta, po mogućstvu hladan gel, koji je prenoćio u frižideru.

Višak posle petnaest minuta skinite maramicom. Primetićete kako su vam oči odmornije i podočnjaci manje naduveni. Sve to zahvaljujući aloe veri, koja čini čuda kada je koža u pitanju. Čak i kada je u pitanju ovako tanka koža, kao što je koža podočnjaka.

gel protiv podočnjaka

Najbolji gel za podočnjake

Kada su u pitanju drogerijski gelovi, ima ih dosta na tržištu i namenjeni su sređivanju kože oko očiju. Koji gel za podočnjake je najbolji, ne možemo sa sigurnošću da vam kažemo. Navešćemo one koje žene najviše hvale, a vi sami procenite koji vam najviše odgovara.

Avon gel za podočnjake

Ovaj gel možete nabaviti putem kataloške prodaje. Napravljen je od crnog kavijara, bogat je mineralnim solima, a ima u sebi i hranljive vitamine. Preporučeno je da se maže ujutri i uveče, na očišćeno lice.

Deluje pre svega protiv nadutosti, ali i zateže tanku kožu oko očiju. Kažu da hladi i da vraća energiju umornim podočnjacima, kao da ste uradili laser za podočnajke.

Guam Microcellulaire Complex Gel

Proizvod komplikovanog naziva sastoji se pre svega od algi. U sebi sadrži i kompleks eufrazije, poznatije kao Vidove trave, ekstrate kamilice, nevena, krastavca i cikorije. Ima jako antioksidativno, ali i umirujuće dejstvo. Zateže i jača strukturu kože.

Preporučuje se njegovo nanošenje, kako ujutru, tako i uveče, kako bi problemi sa podočnjacima bili trajno rešeni. Budući da hidrira, ovaj gel će pozitivno uticati i protiv sitnih bora koje se javljaju u predelu oko očiju.

Može se nabaviti preko interneta.

RoC Hydra+ Anti Fatigue gel za podočnjake

Ovo je gel-krema koju možete nabaviti u velikim drogerijama. Ne može se naći baš svuda na tržištu.

Ovaj proizvod je veoma pogodan za svakodnevno nanošenje. U sebi ima neke sastojke koji apsolutno hidriraju i štite predeo oko očiju. Na primer, tu je ši buter i ulje suncokreta, kao i vitamini E i B5. Oni su veoma pogodni za zaštite i nahrane tanku kožu oko oka.

Pogodan je za sve tipove kože. Ima u sebi i zaštitni faktor, tako da se može nositi i preko dana, kada je jako sunce. Sprečiće bilo kakav negativan uticaj UV zraka na kožu oko očiju.

Gernetic gel za podočnjake

Ovaj preparat dolazi u kompletu sa maskom za predeo oko očiju, čija je cena poprilično visoka. Naravno, treba uzeti u obzir da unutra ima dva proizvoda koji su namenjeni koži podočnjaka.

Gel se preporučuje posle maske, ujutru i uveče. Prvo se stavi maska, koja stoji deset minuta. Malo pecka kada se nanese. Zatim se obriše, pa se nanese gel. Preporučuje se kontinuirano korišćenje dva meseca.

Ovaj gel u sebi ima biljne filtrate, lipominokiseline i prirodne masne kiseline, koje su dobre da obnove elastin u predelu oko očiju. Bore se protiv slobodnih radikala koji su često uzrok pomenama na koži.

Dioptipoche – gel protiv nadutih podočnjaka

Tretman protiv podočnjaka dioptipoche je namenjen trima problemima sa tankom kožom oko očiju. To je opuštena koža oko očiju, zadržavanje vode i masni jastučići koji se u tom predelu formiraju.

Za rešavanje ovih problema, u ovom preparatu su zaduženi crna mahunica, đumbir i lipolitički peptid. Svaki je zadužen za po jednu oblast . Mahunica dobro utiče na otečenost i njeno povlačenje. Đumbir je odličan za višak vode koji je čest u predelu oko očiju. Lipolitički peptidi otklanjaju višak masnih naslaga koji se umeju formirati oko očiju.

Ovaj gel možete nabaviti preko interneta.

Darphin gel za podočnjake

U osnovi ovog gela nalaze se kamilica, glog, božur i neki antioksidansi. Pošto je 75% proizvoda prirodno, oni deluju na nadutost i na tamne podočnjake. Umiruje i hidrira kožu. Slično radi i krema protiv hemoroida za podočnjake.

Potrebno ga je nanositi u dužem vremenskom periodu, zato što tada daje najbolje rezultate. Ujutru i uveče ga je potrebno nanositi na čistu kožu. Preporučujemo da i njega isprobate, ako budete u prilici.

Cena i gde kupiti?

Ako posmatramo navedene gelove, neke možete naručiti preko interneta, neke kataloškom prodajom, a neke u drogerijama.

S obzirom na to, i cene su raznolike. Kreću se od 850 dinara, za Avonov gel, do 5500 dinara, za Darphin gel za podočnjake.

Naravno, vaše materijalne mogućnosti, a i tip kože, diktiraju ono što želite i što vam je potrebno.

Iskustva sa gelom za podočnjake

Da biste još dublje prodrli u suštinu gela za podočnjake, dajemo vam i neka iskustva naših čitateljki, koje su ga isprobale.

Maja

Isprobala sam gel i kremu za podočnjake. Iskreno, više sam za kreme jer mi je krema masna, to mi je potrebno za taj predeo i imam nekako utisak da bolje radi ono što tom delu lica treba.

Kristina

Volim da nanosim gel za podočnjake ujutru, zato što mi dobro ohlade kožu. Nekako me razbude i otklone podočnjake. Za noć ipak radije biram neku kremu. One su mi masnije i hidratantnije. Što mi, opet, za dan ne odgovara, jer mi maste lice. Dakle, kombinacija.

Željka

Gel za podočnjake mi mnogo zateže kožu. Preporučila bih ga baš straim ženama, kojima je taj deo opušten, možda bi stvarno mogle njime da reše problem.Ja imam tamne podočnjake i ne vidim neki naročit napredak kada ga nanesem. Bolje mi reše problem dva krastavca ili dve kesice kamilice, naravno, kad imam vremena da ih držim na očima.Kad nemam, imam kremu koja posvetljuje kožu. Ona mi je pun pogodak!

Ovo su bili neki detalji. Nadamo se da smo pomogli u rešavanju problema podočnjaka. Gel za podočnjake, krema, maskice… Odaberite šta vam najviše odgovara i pozdravite se sa podočnjacima!

POVEZANI ČLANCI

Naduveni podočnjaci su stvar prošlosti! Postoji rešenje za njih!

Lepota


Autor: Anja Radojković

Beauty sleep daje fantastične rezultate. Nije mit! Uverite se!

Lepota


Autor: Biljana Jovanović

6 najboljih seruma za podočnjake!

Lepota


Autor: Biljana Jovanović

Laser za podočnjake je vaš put do svežeg izgleda!

Lepota


Autor: Ivana Stojanović

Treba li vam roll on za podočnjake? Pomažemo da odlučite!

Lepota


Autor: Biljana Jovanović

Krema protiv hemoroida za podočnjake je iznenađujuće otkriće!

Lepota


Autor: Ivana Stojanović

Maslinovo ulje za podočnjake, da li zaista pomaže?


Lepota


Autor: Zorana Grujin

Kokosovo ulje za podočnjake je tako dobro! Ovo morate probati!


Lepota


Autor: Zorana Grujin

Vitamin K je odličan za podočnjake


Lepota


Autor: Ivana Stojanović

Karboksiterapija podočnjaka briše tamne krugove ispod očiju!


Lepota


Autor: Zorana Grujin