‘NAJLJEKOVITIJA BILJKA NA SVIJETU’: Povezuje krunu od trnja, vampire i moćne erekcije!

Foto: Pixabay

RASTE UZ PUTEVE

+
AAA

‘NAJLJEKOVITIJA BILJKA NA SVIJETU’: Povezuje krunu od trnja, vampire i mone erekcije!

Autor: D.R.

Zovu ga najljekovitijom biljkom na svijetu. Legenda ka탑e da je od njegovog grma ispletena Isusova kruna od trnja. Poznate su i legende o vampirima, samo ih je ubod ovim kolcem mogao ubiti.

Rije je o glogu.

Glog sadr탑i aktivne tvari s antioksidativnim djelovanjem. U cvjetovima, osim pone큄to eterinog ulja, nalazi se trimetilamin i glikozid oksiakantin. Plodovi pak sadr탑e eterino ulje, tanin, saponin, glikozide i fruktozu, a bogate su kalijem, natrijem, kalcijem i solju fosforne kiseline.

Posebno je dobar za srane bolesnike. Redovna konzumacija mo탑e sprijeiti infarkt, posebno je dobar za osobe koje imaju problema s viskom tlakom, a sprjeavava ovapnjene 탑ila i opasnost od visokog kolesterola.

Ima 큄iroku primjenu i za odr탑avanje zdravlja krvo탑ilnog sustava, kod visokog tlaka, slabljenja sranog mi큄ia i srane aritmije. Prihvaen je kao siguran i uinkovit tretman ranih faza sranih bolesti, te kao djelotvorna terapija kod ve uznapredovalih faza. Peporuuje se nakon sranog udara, budui da poveava prokrvljenost koronarnih krvnih 탑ila. Uopeno je mi큄ljenje da bi svatko iznad 50 godina trebao povremeno uzimati tinkturu gloga.

Takoer, glog je jedna od biljaka s najjaim smirujuim uinkom. Poma탑e kod umora, manjka energije, lo큄eg sna, te큄kog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, tjeskobe, nervoze i 큄uma u u큄ima.

Mo탑e se koristiti i kao pomo kod mr큄avljenja, jer potie izbacivanje vi큄ka vode iz organizma. To ga svojstvo ini korisnim i kod celulita, edema i bolesti zglobova. Glog jaa vezivno tkivo na zglobovima, a zbog antiupalnog djelovanja savjetuje se kod ulcerativnog kolitisa i probavnih tegoba.

titi od djelovanja slobodnih radikala i sprjeava bolesti krvnih 탑ila poput arterioskleroze. Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna i dobro podno큄ljiva biljka. Meutim, glog se ne preporuuje trudnicama i dojiljama.

Kako pobolj큄ava rad srca i perifernu cirkulaciju, tako poma탑e i dotok krvi u genitalije te pobolj큄ava seksualnu funkciju i snagu erekcije.

Glog raste uz puteve, rubove 큄uma i livada, a karakteristian je po trnju i trokrakim i petokrakim listovima. Kora se sakuplja u proljee kada kolaju sokovi, te se koristi osu큄ena ili svje탑a. Plodovi se beru u jesen kada su jarkocrveni.Cvjetovi, po mogunosti bijeli, beru se u pupoljcima ili neposredno prije otvaranja. Vrijeme za branje cvjetova je izmeu travnja i lipnja. Su큄e se u hladu u tankim slojevima.

Autor:D.R.

ZADNJE VIJESTI


RASTE UZ PUTEVE

‘NAJLJEKOVITIJA BILJKA NA SVIJETU’: Povezuje krunu od trnja, vampire i mone erekcije!


DOBAR JE ZA SVE

VODITE LJUBAV, A NE RAT! Po큄to ovo proitate, gledanje televizije prije spavanja odlazi u pro큄lost…


GLOBALNA EPIDEMIJA

ZVUI ZASTRAUJUE! Ovu bolest ima svaki deseti Hrvat, a mnogi od njih ni ne znaju za dijagnozu!


SVJETSKI DAN

KASNO SE OTKRIVA: eerna bolest trei je uzrok smrti u Hrvatskoj!

Komentari
odra탑avaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nu탑no
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
itatelje
za
razumijevanje
te
suzdr탑avanje
od
vrijeanja,
psovanja
i
vulgarnog
izra탑avanja.
Portal
Dnevno.hr
zadr탑ava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
obja큄njenja.Original Article