NE ČINITE OVO: Vrijeme je kukuruza, a svi ih krivo kuhamo! NISTE NI SVJESNI što to znači

Foto: Pexels

OGROMNA RAZLIKA

+
AAA

NE ČINITE OVO: Vrijeme je kukuruza, a svi ih krivo kuhamo! NISTE NI SVJESNI što to znači

Autor: T.Š.

Kukuruz je namirnica koja se može pripremati na veliki broj načina, no nisu svi svjesni o kakvoj je bogatoj namirnici riječ. Šalica kuhanog kukuruza sadrži svega 124 kalorije što ga čini odličnim saveznikom u borbi protiv neželjenih kilograma. Sve češće za kukuruz kažu da može izliječiti cijelo tijelo.

Kukuruz ne sadrži kolesterol te ima vrlo malu količinu zasićenih masnoća. Uz to sadrži velike količine željeza i vlakana, folne kiseline te vitamina C, B6 i B9.

Brojne benefite možemo dobiti upravo konzumirajući kukuruz. On smanjuje rizik od kardio vaskualrnih bolesti, smanjuje apsorpciju kolesterola u tijelu, kontrolira dijabetes i hipertenziju, smanjuje mogućnost vraćanja hemoroida, regulira probavu, jača kosti te djeluje pozitivno na kožu i vid.

Kukuruz je savršen dodatak jelima i salatama, a želite li maksimalno uživati u njegovom okusu, te iskoristit i sve blagodati, prilikom kuhanja kukuruza ne skidajte svilu. Greška je to koja većina nas radi, nesvjesni koliko je svila bitna za naše zdravlje.

Ta svila djeluje kao diuretik, odnosno pospješuje izbacivanje višak tekućine iz organizma. Pored toga je odlična za rad vaših bubrega i spriječava nastajanje kamenca. Također će smanjiti razinu šećera i kolesterola u krvi, a i ojačati srce.

VAŽNA NAPOMENA: Bitno je naglasiti da se trudnicama ne preporučuje ova konzumacija jer može dovesti do ranijih kontrakcija. Ukoliko ne želite da jesti svilu sa kukuruzom, onda napravite čaj.

Uzmite malo svile i stavite u kuhanu vodu. Ostavite par minuta, a onda procijedite. Primijetit ćete da se osjećate bolje, a problemi sa bubrezima i urirnarnim traktom će nestati.

Uništava stanice karcinoma i viruse

“U nizu znanstvenih studija o kukuruzu se govori kao o namirnici koja sprečava pojavu karcinoma i suzbija djelovanje virusa u organizmu. Za tu zaštitničku ulogu zaslužan je inhibitor proteaze. Naime, tumorske stanice trebaju proteaze, tj. enzime što pomažu cijepanje specifičnih proteina, da bi se mogle dijeliti i napadati udaljena mjesta u organizmu. Proteazama se suprotstavljaju i koče njihovo djelovanje inhibitori proteaze, koji dokazano sprečavaju nastanak tumora i smanjuju njihov rast.

Tijekom istraživanja provedenog na ženama zaraženim virusom koji može uzrokovati rak grla maternice, dr. Charles Butterworth sa Sveučilišta u Alabami, otkrio je da se virus povlači kod odgovarajuće količine folne kiseline u krvi. Butterworth smatra da u slučaju manjka folne kiseline može doći do “loma kromosoma na njihovim slabim točkama”. Tada se virus uvlači u nasljednu osnovu zdrave stanice i izaziva početne promjene koje prethode raku.

Kod osoba s niskom razinom folne kiseline u krvi pet puta je veća mogućnost razvoja prekarcinogenih promjena stanica, nego kod onih s visokom razinom folne kiseline”, navodi Vitamini.hr

Autor:T.Š.

ZADNJE VIJESTI


MOĆNA BILJKA

JEDNOSTAVAN I UČINKOVIT OBLOG ZA PROŠIRENE VENE: Dovoljne su tri žličice


DETALJNI SAVJETI

NIJE SUNCE, ZA BOLESTI KOŽE OKIDAČ JE STRES! Dermatologinja iz bolnice Naftalan pojasnila kako pravilno njegovati kožu


OGROMNA RAZLIKA

NE ČINITE OVO: Vrijeme je kukuruza, a svi ih krivo kuhamo! NISTE NI SVJESNI što to znači


MJEŠAVINA DUHA I MATERIJE

TIBETANTSKA MEDICINA: Recepti tradicionalnih pripravaka za produljenje životnog vijeka i pomlađivanje

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article