NE NASJEDAJTE! Sve tajne prave, domaće slanine: Kupujte samo ovakvu i nema šanse da vas prevare

Facebook / Mario Romulić

VRIJEDAN SAVJET

+
AAA

NE NASJEDAJTE! Sve tajne prave, domaće slanine: Kupujte samo ovakvu i nema šanse da vas prevare

Autor: I.M.

Na tržištu je danas moguće pronaći bezbroj vrsta slanine, no mesari i stručnjaci za ovu vrstu omiljenog suhomestanog proizvoda kažu da je za dobru slaninu prije svega bitno imati kvalitetno meso, od svinja koje su prirodno hranjene.

Danas se na policama trgovačkih lanaca mogu pronaći slanine s raznim začinima i dodacima, no stručnjaci naglašavaju da se u slaninu stavlja samo i isključivo kuhinjska sol. Prema načinu pripreme razlikuju se dimljena i slana slanina, ona slana, zapravo je blago posoljeno svježe meso koje se utrlja i namače u marinadu te joj se kuhanjem produljuje vijek trajanja i uklanjaju eventualne bakterije.

No, slanina koja je najzastupljenija i najprihvaćenija u našim krajevima jest dimljeno meso bogatog okusa i arome, a proces njegove pripreme sastoji se od dugotrajne toplinske obrade dimom.

Ukoliko kupujete slaninu obratite pažnju na boju, dobra slanina jednolične je boje u svakom djelu proizvoda, ako je koža slanine čista i jednolične boje imate slaninu visoke kvaliteta. Ako kupujete pakiranu slaninu obavezno provjerite sastav, ona u sebi ne bi smjela sadržavati pojačivače okusa, arome pa ni soju, na mjestu reza, visokokvalitetno meso, odnosno slanina ima glatku, jednoličnu površinu.

Kao i kod svega ostaloga, kod slanine je važno obratiti pažnju na cijenu proizvoda. U ovom slučajnu neophodno je pronaći sredinu, ako je slanina skupa to može značiti popularnost proizvođaća, ali ne i samog proizvoda, zapravo bi se prirodna i ukusna slanina trebala moći kupiti po prosječnoj, pristupačnoj cijeni.

Kupujte slaninu s minimalnim popisima sastojaka na etiketu. Ako je proizvod prirodno dimljen njegova boja varira od svijetle do tamno smeđe, a ako je proizvođač upotrijebio tekući dim za pušenje tada će meso u slanini biti narančasto ili žuto.

Autor:I.M.

ZADNJE VIJESTI


VRIJEDAN SAVJET

NE NASJEDAJTE! Sve tajne prave, domaće slanine: Kupujte samo ovakvu i nema šanse da vas prevare


PRIPAZITE

JEDETE PILETINU? OVO OBAVEZNO MORATE PROČITATI: Još jednom dobro razmislite o vašem jelovniku


SAMO UMJERENO

ISTOG TRENA POPIJTE ČAŠICU RAKIJE! Toliko je zdrava da ćete se oduševiti: I stručnjaci su na vašoj strani


NAJBOLJI OMJER

NUTRICIONISTKINJA TVRDI: Jedite ovakve obroke, jedino što vam treba ako želite smršavjeti!

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.Original Article