Nova terapija: lekovito putovanje kroz emocije

Foto: Profimedia

Terapeut danske masaže Daniel Petrović (Body SDS) i instruktor metode putovanja (Journey) radio je u zemljama širom sveta, od Amerike, Australije i Japana, do Skandinavije, Španije, Velike Britanije. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva shvatio je da su ljudski problemi svuda slični i da se mogu rešiti kombinacijom terapija, uz širenje svesti o zdravlju i pomoć u rešavanju fizičkih i psihičkih teškoća.

– Kod ove terapijske metode stvarno se radi o putovanju, i to kroz mnogobrojne slojeve naših emocija. Na tom putovanju ne susrećemo se samo sa svojim podsvesnim strahovima, nego i potisnutom snagom koju nismo imali hrabrosti da živimo; ne samo sa emocionalnim ranama iz detinjstva, nego i sa neispunjenim  životom. To je susret s nepoznatim mirom i ljubavlju, koji omogućava duboko opraštanje. Sećam se primera jednog čoveka obolelog od raka pluća, koji je primenio ovu metodu i posle nekoliko meseci bolest mu se potpuno povukla. Njegova životna priča je sledeća: kada je bio mali, majka mu je poginula u ratu zbog čega je on osuđivao mnoge ljude. Kako su pluća vezana za tugu i ta emcija dugo bila zarobljena u njegovom telu, to je vremenom dovelo do bolesti – objašnjava Daniel Petrović. 

Pomoću ove metode može se uočiti i rešiti svaki životni problem. Kada je Brandon Bays utemeljila ovu metodu, imala je 39 godina, a doktori su joj ustanovili rak materice, s tumorom veličine košarkaške lopte. Šokirana, uputila se na „putovanje u unutrašnjost“ i na taj način našla duboke, duhovne razloge svoje bolesti. Posle duhovnog izlečenja i potpunog opraštanja sledilo je i telesno izlečenje, i to za samo šest i po nedelja. Tumor je nestao sam od sebe, bez lekova i operacije. 

Na sledećoj strani pročitajte kako deluje tehnika “putovanja”.