Obećala je da nikom neće reći gde ga je SAHRANILA – TAJNU ČUVA 30 GODINA: Bio je gej, ali je do zadnjeg momenta voleo NJU!

Životne priče

Kada je umro, svo bogatstvo je prepisao njoj.

Izvor: Stil/ Vanja Milenković  |  

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

.

Na današnji dan, 5. septembra 1946. godine rođen je Fredi Merkjuri, ali mnogo više se pamti novembar 1991. godine kada je ovaj britanski pevač i tekstopisac preminuo.

Dan pre nego je umro, Fredi Merkjuri je svetu priznao da je zaražen HIV-om. To je bio šok! Tabu tema o kojoj se čak i ne šuška. Ipak, daleko više njegovih tajni znala je jedna žena. Meri Ostin. Njegova žena.

Meri je bila njegova “supruga”, ljubav iz mlađih dana. Pored svih muškaraca sa kojima je spavao, nju nikad nije prestao da voli. Bila mu je verenica sve dok nije smogao snage i njoj prvoj rekao da je gej.

Fredi Merkjuri je čistom i nepomućenom ljubavi do zadnjeg daha voleo Meri Ostin.

Meri je ostala uz njega i čuvala sve njegove tajne, pa i onu najveću. Punih 30 i kusur godina ona i dalje nikome nije rekla gde je sahranila Fredija.

Fredi nije želeo da iko zna gde se nalazi njegova urna s pepelom, kako njegov grob ne bi bio oskrnavljen, pa je ovu tajnu poverio ženi za koju je govorio da je ljubav njegovog života.

Testamentom je obavezao svoju bivšu verenicu Meri Ostin da se pobrine za pepeo i nikada javno ne saošpti šta je uradila s njim. Njoj je na starateljstvo dao i svoju voljenu mačku. Meri i dan danas živi u stanu koji je nasledila od njega.

Ona je uspela da opravda Fredijevo poverenje, pa je tajnu o njegovoj urni sačuvala čak i od Fredijevih roditelja i njegovog kasnijeg emotivnog partnera Džimija Hatona.

Fredi i Meri započeli su vezu početkom sedamdesetih godina prošlog veka i bili su zajedno pet godina.

Rastali su se kada je Fredi upoznao američkog producenta iz “Elektra rekordsa” s kojim je započeo romansu. Uprkos rastanku ostali su jako bliski i do kraja života ju je Fredi smatrao pravim prijateljem.

Godine 1985. započeo je drugu dugu vezu, ovog puta sa svojim frizerom Džimom Hatonom, sa kojim je živeo do smrti. Fredi je Meri ostavio svoje bogatstvo – imanje vredno 20 miliona funti u Zapadnom Londonu i devet miliona funti u novcu.

Kada je Fredi umro, ona je zapala u krizu. Obolela je od nekoliko bolesti i trudila se da se emotivno izbori sa nasleđem.

“Mislila sam: “O, Fredi, ostavio si mi toliko mnogo, i tako mnogo tereta”. Mislila sam da ne mogu s time da se nosim. Upozorio me je da će kuća biti veći izazov nego što sam svesna. Zahvalna sam mu na tome što me je upozorio, jer sam se brzo sudarila s velikom ljubomorom”, kaže Meri Ostin.

“Bila je uz njega pre svega i nakon svega”, rekao je biograf grupe Kvin jednom prilikom. Podržavala ga je u odluci za lečenjem, a sve do samo nekoliko dana pre smrti njegova bolest bila je tajna. Obećala mu je na samome početku da niko neće saznati kako ima sidu dok on to ne bude želeo.

Read More