Odaberite ulaz i saznajte koji je vaš najveći PODSVJESNI STRAH!

125

Psiholozi smatraju da mnogi ljudi stvaraju sebi određene prepreke u životu zbog raznih neosnovanih strahova. Te prepreke ih sputavaju na putu ka uspjehu i da u potpunosti izraze svoju lučnost. Joseph Campbell, američki historičar i pisac kazao je da ako vam šplja predstavlja najveći strah, ona zapravo sadrži blago koje vi tražite.

Teorija mu se bazira na pretpostavci da čovjek treba biti sretan tako što će se osloboditi svojih strahova i slijediti svoje ideale.

Da biste shvatili šta za vas predstavlja balgo koje tražite izaberite ulaz u koji bi vas bilo najviše strah ući. To će otkriti mnogo toga o vašoj ličnosti. Samo osobe koje se oslobode svojih strahova moći će pronaći istinsku sreću.

 

U staru kuću

Ukoliko ulaz u staru kuću za vas predstavlja najveći strah, onda se s pravom može kazati da ste vi izuzetno inteligentna i analitična osoba. Vi gledate stvari onako kako one zaista jesu. Znate koje su vaše vrijednosti u životu i uvijek ih stavljate na prvo mjesto. Isto to očekujete i od drugih ljudi. Zid koji se prekriven tapetama pokazuje kako ste digli emocionalne i duhovne zidove oko sebe. Svjetlost otkriva vašu spremnost da te barijere uklonite. Blago koje vi želite u vašem životu zapravo je emocionalna sigurnost i zadovoljstvo. Vi ste osoba koja više kroz život ide vođena srcem nego glavom.

Po stepenicama podruma

Stepenice vas mogu odvesti u podrum ali i tavan. Pokazuju koliko ste zapravo slobodni da uživate u životu. Silaženje niz stepenice simbol je straha da ne želite biti pokopani, i strah od smrti. Vi ste neko ko mnogo voli život i razmišlate o njemu. Blago koje vi tražite je dobro zdavlje, tako da je potrebno da vodite brigu o zdravom životu i dobroj fizičkoj kondiciji. Cijenite prije svega sami sebe pa ćete naći i blago koje tražite.

Ulaz u pećinu

Strah od ovog ulaza za vas predstavlja potragu za emocionalnom povezanošću i toplinom. Vi strahujete od osjećaja tuge. Također strahujete i da ćete u životu ostati sami. Ako je vaš najveći strah ledena pećina, to je znak da vam trenutno dobro ide u životu i da se bojite promjene. Volite slobodu i neovisnot, te imate velike vrijednosti u životu. Ono za čim vi tragate je ljubav, ali ne romantična, već i dobar odos sa porodicom i prijateljima.

U napuštenu kuću

Za vas ovo predstavlja jednu od vaših njavećih noćnih mora. Za vas dom predstavlja porodicu i ljubav za kojom čeznete. Drežljivi ste i nikada ne bježite od osobe kojoj ste potrebni. Tražite uvijek način kako biste pomogli ljudima koji su vam dragi. Odani ste i srdačni, ali nažalost to ne cijeni danas svako. Kuća u ruševnom i trošnom stanju za vas predstavlja bankrot. Ono za čim vi tragate je materijalna dobit i bogatstvo. Svjesni ste da ćete morati naprno raditi kako biste to ostvarili.

Ulaz u tunel

Ako vam je ulaz u tunel najtraumatičniji, onda internalizirajte emocije. Počnite da prihvaćate ljude i događaje sa kojima se suočavate. Vaše misli i ideje nisu baš uvijek bistre i to predstvalja problem. Ostavite sve probleme iza sebe i pronađite rješenje kako biste se izvukli iz krizne situacije. Vi ste vrlo pametna i srdačna osoba. Blgo za kojim vi čeznete je sigurnost u sebe. Izražavajte svoje osjećaje tako ćete biti lišeni svojih sumnji i problema.

Ulaz kroz plava vrata

Plava vrata su zatvorena lancima. Njihova boja podjeća na more i nebo, a predstavlja stabilnost. Produktivna ste osoba i spremni ste da riješite brojne probleme na jednostave načine. Blago za kojim vi čeznete je udobnost. Ne biste trebali pretjerivati sa radiom, već se nastojte malo i domoriti.