ODLIČAN TRIK: Šta će se dogoditi ako naprskate alkohol na odeću?

Zanimljivosti

U svetu brze mode i užurbanog životnog tempa, često se dešava da se omiljena odeća, koju niste nosili neko vreme a čista je, oseća na neprijatan miris ustajalosti. Šta činiti u takvim situacijama – da li je ponovo staviti u mašinu za pranje veša ili je osvežiti na drugi način?

Izvor: 24sedam.rs/K.B.  |  

Ilustracija Foto: tartanparty/Shutterstock

Ilustracija Foto: tartanparty/Shutterstock

.

Za početak, da biste osvežili vunene i pamučne stvari, dobro je koristiti votku. Stavite alkohol u bočicu sa rasprišivačem, okačite problematični komad odeće na ofinger i prskajte po svim delovima. Zatim, sačekajte da se odeća osuši.

Alkohol u votki će ubiti bakterije koje uzrokuju neprijatan miris. Nakon što se odeća osuši, neće ostati miris votke, a neprijatan miris ustajalosti će takođe nestati.

Ovaj trik je koristan kada želite da brzo osvežite odeću pre nego što je obučete, bez potrebe za pranjem i sušenjem.

Kako biste sprečili da se neprijatan miris ustajalosti vrati, nemojte vraćati u ormar odeću koju niste dovoljno osušili ili oprali. Takođe, pre nego što obavite sezonsku promenu garderobe, izvadite sve stvari iz ormara i očistite unutrašnjost odgovarajućim sredstvima za čišćenje.

Možete koristiti eterična biljna ulja, kao što su lavanda ili citrusi, staviti nekoliko kapi na vatu i rasporediti ih po policama ormara. Obratite pažnju da vata ne dodiruje odeću kako ne bi ostavila fleke. Ovaj preventivni korak pomoći će da vaš ormar ostane svež i bez neugodnih mirisa.

Read More