Ovako je Harvi Vajnstajn napadao žene

Nekoliko sati kasnije, u hotelu pored, Melisu je silovao Vajnstin. On je, međutim, demantovao da je bilo seksualnog kontakta bez pristanka.

U intervjuu za Sky News otkrila je da je na sastanku očekivala marketing tim, ali da je Vajnstin stigao sam, a na snimku se čuje kako svom timu govori da “ga ne uznemiravaju”, i zaključava vrata.

I dok mu ona pruža ruku, on je grli i mazi po leđima, mrmljajući da je “ovo lepo, nastavimo s tim”. Kada su seli, Vajnstin pita:

“Onda da li mi je dozvoljeno da flertujem s tobom?”

Tompsonova odgovara: “Aaa… videćemo, pomalo.”

Vajnstin sve vreme ne prikriva oduševljenost i interes za prezentaciju, i njih dvoje razgovaraju o mogućnostima posla. On joj kaže da će koristiti tu platformu.

Ona kaže da je on sve vreme igrao igru “mačke i miša” sa njom, da je išao na to da joj čas bude prijatno i opusti se i obrnuto. Na snimku se vidi i gde se ona naslanja na njega, dodiruje ili udara ga u rame i ruku, i odgovara na pitanja o svom ličnom životu. Tokom jedne interakcije ona kaže da su “podaci tako seksi, zar ne”, a on odgovara:

“Seksi su. Ti si seksi.”

Tada je posegnuo ispod stola, što se ne vidi na kameri, i prema njenim rečima, zavlači ruku pod njenu haljinu i miluje joj nogu. Na videu se čuju.

“Daj mi malo sebe, daj mi. U redu, želiš li da mi daš malo više”, pitao je, na što je ona odgovorila:

“Pomalo…. to je malo visoko, to je malo visoko, to je malo visoko.”

Na pitanje da li je flertovala sa njim ili ga podsticala, Melisa odgovara:

“Mislim da ga nisam namerno podsticala. Mislim da je to bila kombinacija poverenja i naivnosti koja me je dovela do ove dinamike koju vidimo sada, gledajući unazad.”

Ona kaže da je pokušavala u početku da balansira i da pokuša da kontroliše situaciju jer nije “želela da upropasti sastanak” jer je ranije radila i na Vol stritu i pohađala biznis školu i uglavnom bila u muškom okruženju.

“Mislila sam da mogu da izađem na kraj sa tim, nikad nisam srela bilo koga s kime nisam mogla da izađem na kraju…sve do Harvija Vajnstina.”

Na kraju sastanka su se dogovorili da se nađu u lobiju hotela Tribela, i ona je bila pod utiskom da su skoro sklopili posao.

“Nije bilo deset uveče, nije to bila pozivnica u negovu hotelsku sobu, već pozivnica da dođem u hotelski lobi tako da sam se osećala mnogo bezbednije nego da sam sa njim sama u svojoj kancelariji.”

Prema njenim rečima, došao je u lobi i rekao joj da ga sledi, zbog čega je ona shvatila da će ići u konferencijsku salu, ali bila je u pitanju njegova soba. Tu ju je, kako je rekla, silovao.

“Ukoliko bih pokušavala da se izvučem, on bi onda prešao na drugo mesto gde bi mogao da me blokira. Stalno sam se osećala zarobljenom, bez obzira gde bih se okrenula. Gurao bi me u ćošak, iznova i iznova.”

Ovaj snimak i optužbe za silovanje uključeni su u tužbu protiv Vajnstina i ostalih koji su možda znali šta se dešava

“Da su ljudi bili mnogo glasniji i nisu govorili ‘da, to je Harvi’ ili ‘da, morate da živite s tim’… ne biste morali. Ne moramo da živimo sa stvarima koje su nedozvoljene i uvredljive. Ne moramo da živimo sa tim da ćemo biti silovane kada mislimo da idemo na poslovni sastanak.”

U saopštenju, Harvi Vajnstin navodi da su neki pojedinci videli ceo snimak i da je ona sve izvukla iz konteksta, kao i da je bilo “flertovanja s obe strane”.