Ove boje pomažu da ostvarite ciljeve: Pogledajte čemu služi PLAVA i zašto je važna ZELENA!

Zanimljivosti

Američki stručnjak za boje, Kejt Smit, tvrdi da boje imaju sličan efekat na nas kao i muzika, budući da direktno utiču na naša čula.

Izvor: 24sedam.rs/K.B.  |  

Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

.

Ona, zajedno sa svojim timom psihologa, razvila je neobičnu teoriju o moći boja u našem svakodnevnom životu. Prema njenom viđenju, boje su snažan alat jer se brzo prepoznaju i na njih reagujemo brže nego na reči. Posebno ističe paletu boja koje čine bela, crvena, zelena, žuta, narandžasta i plava. Prema njenom mišljenju, ove boje mogu pomoći u ostvarivanju ili prilagođavanju ciljeva i želja.

Šta koja boja predstavlja

Bela boja predstavlja nov i osvežavajući početak. Preporučuje osvežavanje garderobera ili unapređenje radnog prostora belinom.

Crvena boja nije samo rezervisana za praznike. Nošenje crvene može povećati produktivnost, pružiti više energije i entuzijazma za sve aspekte života, od ljubavi do posla.

Zelena boja je povezana sa zdravljem i formom. Redovno nošenje ove boje može olakšati fizičke aktivnosti i podstaći želju za voćem, povrćem i općenito zdravom hranom.

Boje poput crvene, žute i narandžaste privlače našu pažnju više od drugih i podstiču nas na trošenje, upozorava Kejt Smit.

Plava boja se povezuje s karijerom. Nošenje ove boje može biti korisno za postizanje profesionalnog uspeha, posebno prilikom poslovnih razgovora.

Uz to, Kejt Smit daje savete o korišćenju određenih boja prilikom pisanja na papiru:

  • Crvena se preporučuje za pisanje liste obaveza i zadataka.
  • Plavu možete koristiti za pisanje finansijskih dokumenata.
  • Zelenu možete iskoristiti za teme koje se odnose na porodicu i rođake.
  • Žutu možete upotrebiti za pravljenje rasporeda i kalendara.

Read More