Ove dvije jeftine stvari regulišu krvni pritisak!

Visok krvni pritisak može da bude vrlo opasan, a naučnici su otkrili da se njegova pojava uglavnom javlja kada se desi da se u tijelu oslobodi proces oslobađanja azot monoksida.

Cvekla

Azot monoksid je presudan za regulisanje krvnog pritiska naučnici ističu da se njegov nedostatak može nadoknaditi konzumiranjem cvekle, ta namjernica sadrži nitrite koji pomažu u stvaranju azot monoksida.

Sve što trebate uraditi jeste da popijte 250 ml soka od cvekle ili pojedite 100 g kuhane ili sirove cvekle,na taj način ćete znatno smanjiti pritisak.

Sunčavi zraci

Uživanje u sunčevim zracima je besplatno,ističu stručnjaci.Jer kada ste izloženi sunčevim zracima mala količina azot monoksida dolazi do krvotoka i snižava pritisak.

VISOK KRVNI PRITISAK DOVODITI U VEZI SA KAFOM JE MIT

Mnogi smatraju da konzumiranje kafe dovodi do visokog krvnog pritiska, problema sa krvnim sudovima, te dovodi do srčanih oboljenja i udara.

Ali ovaj profesor tvdi drugačije, smatrajući da uz redovno konzumiranje kafe ljudsko tijelo navikava na kofein.

Image result for KAFA

Volman tvrdi :”Dobro je poznato da kafa sadrži kofein koji brzo dovodi do blago povećanog krvnog pritiska, drugim riječima, osobi koja ispija svoju prvu šoljicu kafe skače pritisak, jer tijelo još ne poznaje tu supstancu. Ali ako redovno pijete kafu, taj efekat nestaje. U dugoročnoj perspektivi kafa štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema.“

Hipertenzija može biti i nasljedna, ali se može dobiti zbog nezdravog načina života.

Postoje 2 tipa hipertenzije:primarna za koju ne psotoji konkretan uzrok i sekundarna hipertenzija je povezana sa faktorima kao što su:

Dob
Pretilost
Upotreba alkohola i droga
prestanak disanja tokom spavanja
Stres
Problemi sa bubrezima
Pušenje

Postoje još neki faktori rizika za visoki pritisak:

Problemi sa štitnom žlijezdomdijabetes i bolesti bubrega
Previše soli
Nedosatak kalija

SMANJITE VISOK PRITISAK POMOĆU OVOG TRIKA!

Imate visok krvi pritisak u tom trenutku morate mišiće što prije opustiti, a evo načina da to i uradite.

Da li ste znali da visoki krvni pritisak može da bude reuglisan za samo 5 min uz pomoć kineske medicine, na prirodan način.

U koliko negdje u organizmu nastane zastoj u krvotoku,na tom mjestu počinju da se razvijaju bolesti.

Ali ako se osigura zdrav protok krvi može također da dođe do toga da se organizam brzo liječi.

Zato je masaža jako bitna u ozdravljenju.

Image result for vISOK PRITISAK

U ovom slučaju morate masiirati 2 ključne tačke:

  • Tačka broj jedan

Ovo čak nije tačka nego linija koja prolazi i ona se nalazi iza ušne resice, te prolazi sve do sredine ključne kosti. Međutim ovu liniju ne treba pritisakati, dovoljno je samo maziti pokretima rukom ići odozgo prema dole.Ovu masažu ponovite 10 puta sa jedne i sa druge strane.

  • Tačka broj dva

Druga tačka nalazi se na predjelu lica u nivou ušne resice pola centrimetra od uha u pravcu nosa. Ovu tačku trebale masirati jako vrhovima prstiju po jednu minuti s obje strane. NIje bitno u kojem smejru, već je bitno da osjećate pritisak koji nikako ne treba da bude bolan.

Nakon ovog tretmana krvni pritisak treba da se spusti i vrati u normalu.

NAMJERNICE KOJE VAM JOŠ MOGU POMOĆI!

Sirovi badem

Svakodnevnim unosom šačice sirovih badema pravi ogromnu razliku u održavanju nivoa krvnog pritiska.

Ljuta paprika

Ljuta paprika je sigurno jedno od najbržih sredstava za snižavanje krvnog pritiska, ova biljka širi krvne sudove i pomaže slobodnijem protoku krvi pa tako smanjenje krvnog pritiska I pritiska na zodove arterija.Sve što treba da uradite jeste da rastvorite jednu ili dvije čajne kašičice ljute paprike u toploj vodi dodate meda i aloa verom i dobit ćete moćan domaći lijek protiv hipertenzije.

Image result for LJUTA PAPRIKA

Limunov sok – Bogat je vitaminom C, opušta krvne žile, reguliše krvni pritisak,pored toga limun ima antikancerogeno dejstvo, ubija ćelije raka te jača imuni sistem. Jedan limun u vodu i pijte po jendu čašu ujutru na prazan želudac, i to činite svako jutro.

Bijeli luk je veoma zdrav,to je namjernica koja regulišu krvni pritisak i visok nivo holesterola u krvi. Sve što trebate uraditi jeste uzimati 2 čehna dnevno.Ali trebate znati da bijeli luk ne prepručuje osobama koje imaju probleme sa crijevima, zbog toga što se teško vari.

Banane su bogate vlaknima, kalijem i regulišu krvni pritisak, ovo voće možete konzumirati 1 ili 2 banane dnevno.

 

 

 

Jedan od najbržih načina je da uzmete nešto što smanjuje upalu, i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da nemate, kupit ćete bez recepta.

Čim osjetite peckanje, uzmite mlake vode s soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan. Prpeoručuje se slaganje otopine od čaše vode i pola kašičice soli. Nakon grgljanja ispljunite.

Razne pastile  odmah će olakšati bol. U apoteki ćete odabrati razne vrste. Takođe mogu pomoći i sprejevi.

Ako ste počeli i kašljucati kupite sirup jer ćete spriječiti razbolijevanje te izdržati radni dan.

Bitno je da pijete čaj ili vodu. Tekućina će ispirati bolno grlo. Dobro će doći i domaća čorbica.

Birajte biljne čajeve koji će ojačati imunitet, ali pripazite da ne bude vrelo.

Topla čorba će pomoći pa je jedite. Ako se pitate zašto , odgovor je – natrijum u čorbi djeluje protuupalno. Osim toga, grlo može biti gore kada gutate hranu.

Iako ovo nije brz način, jako je važan. Tako ćete lakše izboriti bitku s infekcijom. Većina upala izazvana je virusom.

Ako je jaka grlobolja, otiđite ljekaru jer je moguće da imate bakteriju. No nemojte poduzimati prije nego što napravite bris grla.

Hrana je bitna stavka, pa izbjegavajte nezdravo. Možete piti i limunadu s malo meda.

grlo-grlobolja