Ove namirnice čiste organizam od nikotina

  Ove namirnice čiste organizam od nikotina

  Posted by: Aura Redakcija

  in NUMEROLOGIJA

  Svi smo i te kako svjesni negativnog učinka cigareta na naš organizam


  Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih namirnica.

  Spanać

  Folna kiselina je veoma važna za normalan rad i razvoj tijela, ali isto tako pomaže organizmu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću.

  Brokoli, karfiol i kupus

  Povrće iz porodice kupusa je veoma zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali korisnim u smanjivanju raznih upala u probavnom sistemu, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste tijelo od brojnih toksina.

  Kuhajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove prednosti.

  Zeleni čaj i vitaminska voda

  Pušenjem tijelo gubi potrebnu tečnost, te organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete da napravite sami, te zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirate nikotin iz tijela.

  Mrkva

  Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suhom. Želite li se riješiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više mrkve.

  Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tijela. Možete je i iscijediti u sokovniku pomiješanu s jabukom i limunom ili je isjeckajte u salatu.

  Kivi, limun i narandža

  Osim vode, pušenje iz tijela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija.

  Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade.

  Sok od narandže hidrira tijelo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina.

  Iscijedite dve narandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

  Broj pregleda:
  634

  2021-01-11
  Aura RedakcijaOriginal Article