Ovo je IDEALNA RAZLIKU U GODINAMA za parove! Ako ste OVOLIKO stariji ili mlađi od partnera postoji SAMO 3% ŠANSE da raskinete!

Ljubav i seks

Neki tvrde da im više odgovara kada je partner stariji, neki se slažu sa teorijom „mlađe je slađe“, a nekima godine uopšte nisu važne.

Izvor: Blic žena/Stefana Pavlović  |  

Foto: Branislav Nenin/Shuttrstock

Foto: Branislav Nenin/Shuttrstock

.

Novo istraživanje otkriva da razlika u godinama, ipak, može donekle da odredi dužinu trajanja veze između dvoje ljudi. Koncept zabavljanja sa mnogo starijim ili mlađim partnerom i dan danas dovodi do kontroverza, a mnogo je primera među slavnim parovima koji idu u prilog ovoj tvrdnji.

Iako uvek postoje izuzeci, istraživanje Univerziteta Emory u Atlanti pokazalo je da određene razlike u godinama mogu da predstavljaju problem u vezi, odnosno što je veća razlika u godinama između partnera, veće su šanse da će raskinuti!

Ispitivanje, koje je uključilo 3.000 anketiranih, pokazalo je da parovi sa razlikom u godinama od svega pet godina ipak imaju 18% veću verovatnoću da će raskinuti od onih parova koji su vršnjaci ili približno istih godina. Zanimljivo je da je ta brojka skočila na 39% za parove sa razlikom od 10 godina.

Za one koje deli 20 godina razlike istraživanje predviđa da je 95% verovatno da će u nekom trenutku svog odnosa raskinuti.

Koja je to idealna razlika u godinama?

Naučnici veruju da parovi sa razlikom u godinama od samo godinu dana imaju najmanje šanse za raskid, odnosno svega 3%.

„Naravno, ako sretnete nekoga ko se ne uklapa u ovu normu i čini vas srećnim, ne treba da ga odbijete samo zbog razlike u godinama“, zaključio je Dejvid Benet, jedan od istraživača.

Read More